IN MEMORIAM 10 godina od smrti Milenka Knezovića - Mitije

Deset tužnih godina prošlo je od kada nas je napustio Milenko Knezović, poznatiji kao Mitija, čovjek čija je životna priča bila obilježena požrtvovnošću i ljubavlju prema svojoj župi Goranci

Mitija, koji je preminuo 23. ožujka 2014. u svojoj 53 godini života, nije bio običan čovjek; bio je neustrašiv borac, suočavajući se s posljedicama rata i pokušavajući prevladati traume koje je rat ostavio u njegovom životu. Njegova veza s crkvom, posebno sa župnicima fra Markom Juričem, fra Tomislavom Puljićem i fra Ferdom Bobanom bila je obostrana. Župni ured bio je njegov drugi dom, a uz podršku fratra osjećao se vrijednim i prihvaćenim, pišu Goranci online.

Sjećamo se riječi fra Marija Knezovića koji je jednom prilikom opisao "župnika" Mitiju kao izuzetnog čovjeka koji je pronašao okrilje uz fratra. Dok su mnogi digli ruke od njega, fratri su ostali uz njega, pružajući mu ljubav, podršku i nadu. 

Njegova predanost i služenje župi, fratrima i vjernicima, posebno siromašnima i potrebitima, ostaje kao trajni primjer života ispunjenog ljubavlju i brizi za druge. Dok se ovakve priče možda neće naći na naslovnicama, Mitijin životni primjer podsjeća nas na važnost neprestanog služenja i ljubavi prema bližnjima. 

Danas, dok se prisjećamo Mitijinog života i nasljeđa koje je ostavio, zahvalni smo na njegovom doprinosu župi Goranci i ostavljamo ga u trajnom sjećanju kao svjetionik nade i ljubavi. 

Neka mu je vječna slava i mir.

Tadašnji župnik fra Ferdo Boban, Darko Glibić i pokojni Milenko Knezović - Mitija u blagoslovu kuća

Pokojni Milenko Knezović - Mitija i fra Ferdo Boban na blagoslovu polja

Pokojni Milenko Knezović - Mitija na jednom od derneka u Gorancima
foto Goranci online / Sovići.info
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0