O nama

Goranci online je portal koji je pokrenula grupa entuzijasta i zaljubljenika u prirodu s ciljem što boljeg informiranja javnosti o događanjima koje su vezane za župu Gorance, planinarenje i zimske i ljetne sportove. Kada kažemo "župa" prvenstveno mislimo na sva mjesta koja su župom obuhvaćena, a to su Goranci, Bogodol, Raška Gora, Bile, Planinica, Sovići, ali i Vrdi te Mostar. Na njemu će se svaki dan objavljivati novi sadržaji.
>> PROJEKTI<<  / >> KONTAKT <<

Goranci online je medijska platforma koja je osnovana 7. srpnja 2007. godine kao Facebook zajednica, a četiri godine kasnije postao je portal. U 2017. godini ponosno smo proslavili 10 godina postojanja danas već medijske platforme Goranci online. Glavni cilj portala je povezivanje iseljenih i domaćih Gorančana i okolice i Hercegovaca, te pružanje informacija o aktualnim i zanimljivim zbivanjima. 

Portal je poznat po svojim sadržajima, zanimljivostima, obavijestima i vijestima koje su ga učinile omiljenim internet mjestom mnogim posjetiteljima. Od ljeta 2014. godine, portal je pokrenuo inicijativu pod nazivom "Kulturno ljeto župe Goranci i Pučko veselje", koja je stavila naš kraj na popis događaja koje treba posjetiti. Ovaj događaj je oživio ovaj prelijepi dio Hercegovine. 

Portal Goranci online službeno je predstavljen u studenom 2014. godine, a do 7. srpnja 2023. godine posjetilo ga je ukupno milijun i dvjesto četrdeset osam tisuća četiristo osamdeset četiri puta (1.248.484), s više od 945 posjetitelja dnevno. Najveći broj posjetitelja dolazi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Austrije, Ukrajine, Srbije, Španjolske, Australije i Kanade, što pokazuje da privlače kako lokalno stanovništvo tako i iseljeništvo. 

U srpnju 2017. godine, portal Goranci online predstavio je potpuno novi izgled koji je kvalitativno i tehnološki osmišljen, pružajući potpuno nove vrijednosti posjetiteljima. Portal se trudi pružiti točne, provjerene i ažurirane informacije, što je njihov osnovni motiv rada. Također, portal je dostupan i u mobilnoj verziji, prilagođenoj za čitanje na svim vrstama uređaja. Pored portala, Goranci online ima prisutnost na društvenim mrežama poput Facebooka, Twittera, Instagrama i YouTubea. 

Goranci online je projekt zaljubljenika u Goranački kraj (cijela župa Goranci: Goranci, Bogodol, Raška Gora, Bile, Planinica, Sovići…), koji se vodi idejom multimedijalnosti kao nužne komponente suvremenog medijskog prostora te višestranom komunikacijom koju pruža beskrajni internet prostor. 

Zahvaljujemo se svojim posjetiteljima na ukazanom povjerenju tijekom godina, jer ste upravo vi pokretačka snaga portala. 

Obećavamo bolji rad, ažuriranost i nastojanje da uvijek budemo u centru zbivanja. 

Također, otvoreni smo za suradnju s posjetiteljima te za ideje i prijedloge koje ćemo rado razmotriti i, koliko je moguće, provesti u djelo.

POTPORA
U koliko ste u mogućnosti možete nas podržati u vidu financijske potpore, u okviru vaših mogućnosti. Sredstva možete donirati na račun Udruge Vilino polje kod UniCredit banke na broj žiro računa 338 130 223 183 4498. Tako ćete nam pomoći u ostvarenju naših ciljeva.     
Logo Goranci online 2010. - 2021.
Simbolizira: Krug Jezerac, planina Čabulja i Župna crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. 
Autor: Mladen Topić


Logo Goranci online 2021. - 
Simbolizira: Planinu Čabulju u sredini, zemljopisne koordinate Goranaca i Čabulje sa lijeve i desne strane i  prepoznatljivu skraćenicu za Goranci online - GO
Autor: Jurica Krišto

Neslužbeni logo Goranci online (2023.)
Podijeli na:
Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0