IN MEMORIAM: Milenko Knezović - Mitija

2014. - 2015.
Sjećanje na tebe je dio našeg života u kojem ćeš nam uvijek nedostajati. 
Počivao u miru Božjem.

Danas, 23. ožujka navršava se godina dana od kada nas je napustio naš dragi i nezaboravljeni Milenko Knezović - Mitija. Tvoju plemenitost i dobrotu zadržat ćemo u našim srcima dok živimo.




„Župnik“ Mitija iz Goranaca

Hvaljen Isus i Marija! Jesam li dobio župni ured u Gorancima? Da. Ovdje župni ured. Mogu li čuti župnika? Odgovor na to bijaše: Župnik je sad u Mostaru, ali ja vam mogu sve reći što treba! Tako je počeo razgovor između mene i svojevrsnoga Mitije (Milenko Knezović) iz sela Goranaca. Tek tada saznajem da se preziva kao i ja.

Nekoliko dana kasnije susreo sam tog mladoga čovjeka koji se bori s posljedicama rata pa uz terapiju pokušava pobijediti poslije ratne traume. I ranije su mi goranački župnici: fra Marko Jurič, fra Tomislav Puljić i sada fra Ferdo Boban pričali o njemu. On je jednostavno našao okrilje uz fratra. Župni ured je njegov drugi dom. On se uz fratra osjeća vrijednim i prihvaćenim. Mitija mi reče svi su meni ponešto obećavali, ali svatko je digao ruke od mene osim moji fratra koji ovdje u Gorancima (župa od 200 vjernika) i sami teško žive. Ovo pišem iz razloga što uistinu ima divnih primjera gdje se pastiri Crkve pretvaraju u jedini zavičaj osobama koje su u svijetu interesa društvu suvišak. 

O tome će se rijetko naći priča na naslovnici tiska. Međutim ako netko fratra, samo jedanput, vidi s nekim imućnijim čovjekom to svi moraju znati i o tome će se novine raspisati po onoj otrcanoj matrici kako se uglavnom druže s bogatima. To što dnevno budu sa stotinu siromašnih i potrebnih se prešućuje, a osuda stiže samo zbog jednoga susreta s tzv. bogatašem. Fra Ferdo Boban, župnik u Gorancima i njegov suradnik Mitija svakako služe kao primjer!

fra Mario Knzović
Podijeli na:

1 komentar:

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0