Poslodavci u Hrvatskoj krenuli u lov na sezonske radnike. Evo koliko se može zaraditi

Turizam se debelo priprema za novu sezonu, već sad se traže sezonski radnici, Uskrs je prvi test i pred nama je, otvaraju se hoteli i restorani

Radnika je sve teže naći, naročito koji zna posao (rekli bi uljuđeno kvalificiranog radnika), pa sve češće u svojoj muci i potrebi poslodavci zapošljavaju strance, nerijetko iz Trećih zemalja, piše Net.hr.  

Zato je manifestacija "Dani poslova" dobro mjesto gdje poslodavci predstavljaju što nude, kakve poslove i kolike plaće sezonskim radnicima i ovog puta održat će se od 30. siječnja do 12. veljače u šest hrvatskih gradova.  

S obzirom na iskustvo od prošle godine, pitali smo portal "Moj posao" koji su radnici najtraženiji u turizmu i ugostiteljstvu koje doslovno vapi za radnicima.  

Naveli su da su prosječne plaće prema podacima servisa "MojaPlaća", lani bile sljedeće:  

  • Konobar; barmen: 1102 eura  
  • Kuhar: 1255 eura  
  • Recepcionar: 1059 eura  
  • Pomoćni radnik u kuhinji: 1039 eura  
  • Pomoćni kuhar: 1047 eura  
  • Spremačica: 856 eura  
  • Sobarica: 856 eura (ova se pozicija često objedinjuje s pozicijom spremačice)  
  • Hostesa; domaćica: 983 eura  
  • Pizza majstor: 1377 eura  
Naveli su i ovo: "Kada je riječ o poziciji ‘ugostiteljski djelatnik‘, na portalu MojPosao ta se radna mjesta u pravilu odnose na zanimanja koja uključuju usluživanje gostiju (primjerice konobari), ali i pripremanje jednostavnijih jela. 

S obzirom na to da se ova pozicija ne prati odvojeno na servisu MojaPlaća, možemo reći da su plaće za nju srodne onima za konobare, pomoćne konobare, kuhare ili pomoćne kuhare."

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0