Pogledajte don Josipa Galića u podcastu Bura

Katedralni župnik don Josip Galić u Podcastu Bura govorio je o važnosti korizme i smislu odricanja, značaju oprosta te iskušenjima modernog doba

Istaknuo je oprost kao temeljnu vrijednost čovjeka, ali i naglasio da se čovjek ne može i ne smije poistovjećivati s Bogom. Svjedoci smo da se društveni razvoj i iskrivljene društvene vrijednosti jako često reflektiraju i na poimanje vjere i odnos s Bogom, ali i na međuljudske odnose. 

Govoreći o tome neizbježno je bilo osvrnuti se na obitelj kao osnovnu društvenu zajednicu i ulogu oba roditelja, pri tome je don Galić podijelio i svoje osobno iskustvo. Svakodnevno smo izloženi brojnim kušnjama, ali ljepota vjere je, kako kaže, u ponovnom ustajanju nakon pada. "Kad god dođu dani iskušenja, a zato i postoje takva vremena, naša vjera zablista ili je izgubimo - tada se pokaže kakva je zaista u našim srcima", rekao je don Galić i dodao da korizma nije samo vrijeme odricanja nego i bliskosti s Bogom. 

Objasnio je i po čemu se katolička vjeroispovijest razlikuje od drugih, na koje načine Bog pokazuje svoju prisutnost i zašto Uskrs nije komercijaliziran kao Božić.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0