Odgovor ljevice na priznanje Zuckerberga: Nova optužba za Trumpa?!

Nakon jučerašnjeg priznanja Marka Zuckerberga o cenzuri, izgleda kako je odgovor ljevice nova optužnica protiv Trumpa

Nakon jučerašnje izjave Marka Zuckerberga o cenzuri koju su provodile društvene mreže tijekom pandemije COVID-19, američka politička scena doživjela je još jedan uzlet u kontroverzama Naime, istog dana kada je Zuckerberg otkrio kako su visoki dužnosnici Bidenove administracije vršili pritisak na njegove platforme da cenzuriraju sadržaj vezan uz COVID-19, američki tužitelji podigli su novu optužnicu protiv bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.

Revidirana optužnica protiv Trumpa

Nova optužnica, koja je revidirana nakon što je prethodna odbijena, odnosi se na Trumpove navodne pokušaje uplitanja u izbore iz 2020. godine. Ova revidirana optužnica, koju je podigao posebni tužitelj Jack Smith, sadrži iste četiri kaznene točke, ali se sada odnosi na Trumpov status kao političkog kandidata, a ne kao predsjednika. Ovaj pravni manevar dolazi kao odgovor na odluku Vrhovnog suda SAD-a, koja je naložila da predsjednici uživaju imunitet dok su na dužnosti i ne mogu biti kazneno gonjeni.

Trump je optužbe o uplitanju u izbore odbacio, ali je ponovio svoje tvrdnje o navodnoj prevari na izborima 2020. godine. U međuvremenu, njegov odgovor na novu optužnicu bio je odlučan: Trump je optužnicu nazvao pokušajem "propalog lova na vještice".

Zuckerbergova priznanja o cenzuri

U središtu nedavne rasprave je i priznanje Marka Zuckerberga, izvršnog direktora Meta Platforms (ex. Facebooka). U pismu upućenom Odboru za pravosuđe Zastupničkog doma Kongresa, Zuckerberg je priznao da su dužnosnici Bidenove administracije u 2021. godini vršili pritisak na njegove timove da cenzuriraju sadržaje povezane s COVID-19, uključujući humor i satiru te izrazili veliku frustraciju našim timovima kada se ne bismo slagali. Zuckerberg je izrazio žaljenje zbog toga što nije ranije progovorio o tom pritisku te je priznao da bi, sa sadašnjim informacijama, donio drugačije odluke o cenzuri na svojim platformama.

Ovo priznanje izazvalo je val reakcija, a Odbor za pravosuđe ga je opisao kao “veliku pobjedu za slobodu govora”. Iako Bijela kuća i Meta još nisu odgovorili na ove optužbe, ovaj događaj dodatno komplikuje političku klimu u SAD-u.

Dok se pravni izazovi bivšeg predsjednika Trumpa nastavljaju razvijati, priznanje Marka Zuckerberga o cenzuri postavlja nova pitanja o utjecaju politike na slobodu medija i izražavanja. Ovi događaji naglašavaju složenost američke političke i pravne scene, kao i izazove s kojima se suočavaju ključni akteri u definiranju granica između političkog utjecaja i slobode govora.

Na kraju se sve svodi na jedan pomalo jasan zaključak - Nakon jučerašnjeg priznanja Marka Zuckerberga o cenzuri, izgleda kako je odgovor ljevice nova optužnica protiv Trumpa.

Prenosimo dio komentara vezanih za novu optužnicu:

  • I sve to naravno u ime "demokracije"....koja je očito uvijek bila samo zabluda za široke mase kako bi mislile da utječu na nešto....
  • Red optužnica, red atentata, red oblaćivanja. Klasična demokracija.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0