VIDEO Mostarski meteorolog ispržio jaje na suncu u tavi

Na facebook stranici “Vremenska prognoza Bijelo Polje” objavljen je video snimak koji pokazuje da se u Bijelom Polju kod Mostara može ispržiti jaje na tavi s obzirom na ogromne temperature danas a i posljednjih dana. 

Veliki zaljubljenik u meteorologiju koji stoji iza ove stranice je Sanel Ćorić koji već godinama prati vremensku prognozu u Mostaru i okolici, a svojim točnim prognozama skrenuo je pažnju na sebe i svoju stranicu. 

On je ispod video snimka kratko napisao “Jaje pečeno na suncu. Jutros prije odlaska na posao tavu sam stavio na sunce, i evo produkta u 16 h.”

U komentarima se javio i poznati bh. meteorolog Nedim Sladić: "Da, ako pretpostavimo da je tava na suncu bila neprekidno nekih cca. 7 do 8 sati te uz pretežnu vedrinu na ovako visokoj temperaturi koja je u odnosu na hlad obično viša za 10 do 15 °C, de facto se ponašala poput pravog crnog tijela, apsorbirajući svu toplinu koja je pristigla kratkovalnim zračenjem. Pretpostavimo da je temperatura crnog tijela bila više od 60 °C, ovo je dovoljno da isprži jaje."

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0