FOTO Održani "Dani Sv. Nikole Tavelića u Raškoj Gori" 2024.

Završni dan manifestacije "Dani Sv. Nikole Tavelića u Raškoj Gori", održan 14. srpnja 2024., obilježen je svečanostima koje su okupile brojne žitelje i goste ovog kraja

Manifestacija, organizirana od strane "Ekološke udruge Raška Gora", započela je polaganjem zajedničkog vijenca ispred spomen obilježja svim žrtvama Raške Gore u svim ratovima.

U 18:00 sati, uslijedila je Sveta misa za sve poginule i umrle žitelje Raške Gore. Svetu misu je predvodio fra Ante Marić, uz koncelebraciju fra Ivana Ivande i fra Marka Juriča. Fra Ante Marić je u svojoj nadahnutoj propovijedi posebno istaknuo lik i djelo sv. Nikole Tavelića, zaštitnika hrvatskog naroda, čije ime nosi i crkva u Raškoj Gori.

Nakon mise, nazočnima se obratio predsjednik Udruge, Oto Pehar. U svom govoru, Pehar je istaknuo važnost manifestacije koja je postala dugogodišnja tradicija, te je naglasio napore Udruge u revitalizaciji i oživljavanju ovog kraja. Posebno je istaknuo izgradnju etno-doma "Ante Toni Pehar" kao ključni preduvjet za održavanje ovakvih događaja. Zahvalio je svima koji su prepoznali trud i rad Udruge te se pridružili njihovim projektima. Posebno je zahvalio gradskim vlastima Mostara na podršci u izgradnji sportskog centra koji je u tijeku, kao i svim članovima Udruge, pojedincima, izvođačima i svima koji su sudjelovali u organizaciji proslave.

Nakon službenog dijela, uslijedilo je pučko veselje koje je trajalo do kasnih sati, uz bogat kulturno-zabavni program. Program je vješto i simpatično vodio Boris – Boka Damjanović, a nastupili su: Glazbena skupina "Zadnja želja", HKUD Goranci, HKUD Sv. Ante Cim, HKUD Crnašnica, Knešpolje i Samostalni glazbenici.

Manifestacija "Dani Sv. Nikole Tavelića" u Raškoj Gori, koja se održava već niz godina, još jednom je pokazala snagu zajedništva i ljubavi prema tradiciji i kulturnoj baštini.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0