Goranci, Raška Gora i Vrdi su svjedoci neumornog istrebljivanja divljači

U zadnje vrijeme u rubnim dijelovima Mostara je intenziviran krivolov. Goranci, Raška Gora i Vrdi su svjedoci neumornog istrebljivanja divljači. 

Bahati krivolovci ubijaju bez dvoumljena svu divljač, iako je ovo presudan trenutak u godini za odrastanje mlade populacije. Stanovnici ovih mjesta su svjedoci da se čak i u ranim jutarnjim satovima pojedinci sudjeluju u krivolovu, piše portal pogled.ba.

Maskirani i naoružani sa baterijama dolaze pred obiteljske kuće u hajci na divljač. Lavež lovačkih pasa povezanih ogrlicama sa gps i njihovih vlasnika je stalan i radnim danima i vikendom. 

Čak se ide toliko daleko se slike iz krivolova dijele po društvenim mrežama i grupama. Malobrojni lovočuvari unatoč stalnim angažmanu ne uspijevaju postići puno. 

Policija rijetko intervenira jer se i sami mještani i lovci boje prijaviti krivolovce. Eskalacija ovog nasilja je evidentirana za vikend kada su domaći krivolovci pojačani sa prijateljima iz okolnih mjesta, Čitluka i Široki Brijega nezakonito odstrijelili više divljih svinja i naravno sa tim se pohvalili. 

- Lovačka društva pozivaju da nadležne institucije i policija žurno poduzmu određene korake kako bi se ovakva praksa zaustavila. U protivnom, šteta će biti daleko veća nego je to sada slučaj - navodi se u informaciji koja nam je dostavljena.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0