Sutra u 14:00 sati Križni put na mostarsku Kalvariju – Hum

Nakon dvije godine održat će se po 20. put tradicionalni Križni put na brdu Hum iznad Mostara koji je 2020. i 2021. godine bio odgođen zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Na našu mostarsku Kalvariju – Hum i ove ćemo se godine, u pokorničkom hodu i razmatranju otajstva Kristove muke, organizirano i vjernički popeti sutra na Veliki petak, 15. travnja s početkom u 14 sati.

Pobožnost Križnoga puta započinje u 14 sati kod Prve postaje. Na kraju Križnoga puta, kod Križa, u kojem je spas i uskrsnuće naše, svoju pastirsku riječ uputit će nam naš biskup Petar Palić. 

Organizacija Križnoga puta povjerena je mostarskim župama, a od prve do druge postaje križ nose svećenici. Križni put će predvoditi dekan Mostarskog dekanata i župnik župe sv. Ivana Apostola i Evanđeliste, don Ivan Turudić.

Neka vjernici naših župa ovu žrtvu hoda prikažu kao zadovoljštinu za grijehe, osobito grijeha bogohulne psovke.

Zbog održavanja molitvenog i procesijskog hodočašća na brdo Hum na Veliki petak u vremenu od 14:00 do 18:30 sati, na M-6.1 i M-17.4, dionica Mostar – Miljkovići (od katedrale u Mostaru do skretanje za brdo Hum), promet će se odvijati usporeno u smjeru kretanja procesije uz povremene obustave prometa. 

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0