Više od 10 tisuća mladih okupilo se na Antunovskom hodu

Tisuće mladih vjernika sudjelovalo je na šestom Antunovskom hodu od župe sv. Antuna Padovanskoga u Sesvetskim selima do bazilike sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu

Geslo ovogodišnjeg Antunovskog hoda je „Tko daje srce, daje sve“.

U Zagrebu se već tradicionalno održava Antunovski hod mladih uoči spomendana sv. Antuna Padovanskog koji se slavi 13. lipnja. Okupljaju se tisuće mladih koji hodočaste iz Sesvetskih sela do Svetog Duha, piše narod.hr.

Šesti Antunovski hod mladih počeo je euharistijskim slavljem u 12 sati u Župi sv. Antuna Padovanskoga u Sesvetskim selima. Misu je predvodio glavni organizator Hoda fra Stjepan Brčina sa Svetog Duha.

“Ono što učimo od sv. Antuna jest da se srce nikada ne treba davati polovično. Vi ste ovdje, i vi ste u Crkvi, da naučite od Gospodina dobiti srce, ali cjelovito i iscijeljeno njegovom ljubavlju. Ne lažima ovoga svijeta, ne grijesima ovoga svijeta”, istaknuo je fra Stjepan.

Nakon misnoga slavlja, mladi su se zaputili prema bazilici sv. Antuna. Na putu dugom 16 kilometara prva stanica im je bila Dubrava, a potom Trg bana Josipa Jelačića. Na Trgu je ovo mnoštvo mladih molilo i pjevalo duhovne pjesme.

A evo kako je izgledao dolazak u Dubravu, u Franjevački samostan i crkva Bezgrješnog začeća BDM.

Hod završava euharistijskim klanjanjem i zahvalnim slavljenjem u bazilici sv. Antuna na Svetom Duhu.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0