Istraživanje dubina u Raškoj Gori: Pustolovina na 10. Speleološkom vikendu

Protekli vikend bio je ispunjen uzbuđenjem, znanjem i avanturom za polaznike 10. Speleološkog vikenda s naglaskom na Bilićevu jamu u Raškoj Gori

Okupljeni speleolozi i entuzijasti su imali priliku da prođu kroz intenzivan program koji je uključivao teorijske i praktične aktivnosti, sve s ciljem dubljeg uranjanja u svijet speleologije. 

Petak: Učenje iz sigurnosti 

Prvi dan vikenda rezerviran je za teorijske pripreme. Polaznici su pažljivo slušali predavanja o opasnostima u speleologiji, upoznali se s konceptom mijenjanja ekosustava speleoloških objekata (MES) te produbili svoje znanje o orijentaciji i topografiji, ključnim vještinama u istraživanju podzemnih prostora. 

Subota: Praktično iskustvo na stijenama bučića 

Nakon teorijske pripreme, subota je donijela priliku za praktičnu primjenu naučenog. U području Bučića, polaznici su se susreli s stijenama te su iskoristili dan kako bi ponovili i proširili svoje vještine. Slijedeći dan obećavao je prvi ulazak u jamu na Raškoj Gori, pa su polaznici željno prihvatili svaku priliku za učenje i usavršavanje. 

Nedjelja: Osvajanje dubina u Bilićevoj jami u Raškoj Gori

Nedjelja je označila kulminaciju vikenda - prvi ulazak u jamu. Svi su jedva čekali da osjete uzbuđenje istraživanja podzemnih prostora. Odredište je bila "Bilićeva jama" u Raškoj Gori, poznata po svojoj koljenastoj morfologiji i dubini od oko 80 metara. Za polaznike je ovo bio izazov koji su hrabro prihvatili, ulazeći u nepoznato s respektom i uzbuđenjem. 

Prvi ulazak u "Bilićevu jamu" bio je više od obične avanture. Bio je to trenutak u kojem su polaznici osvajali nove dubine, kako doslovno, tako i figurativno. Njihova hrabrost, predanost i entuzijazam bili su ključni faktori koji su im omogućili da savladaju izazov. 

Za one koji su željeli doživjeti atmosferu vikenda i svjedočiti prvom susretu s podzemnim svijetom, galerija slika nudi uvid u njihove doživljaje i emocije tokom ovog nezaboravnog putovanja.

Speleologija nije samo hobij - to je način istraživanja nepoznatog, spajanja s prirodom i osjećaj slobode koji se može pronaći samo u dubinama zemlje. A na 10. Speleološkom Vikendu, polaznici su otkrili tu duboku povezanost na svoj način, ostavljajući tragove svojih koraka u podzemnom svijetu.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0