HPD Mosor raspisao 23. foto natječaj planinske fotografije 2023.

HPD “Mosor” i ove godine raspisuje 23. natječaj za najbolju fotografiju iz područja planinarstva, alpinizma, speleologije, te planinske flore i faune

Natječaj je međunarodnog karaktera, odnosno na njemu mogu sudjelovati građani Republike Hrvatske i drugih zemalja, a namijenjen je amaterskim i profesionalnim fotografima te ljubiteljima prirode i fotografije. 

Tema natječaja je planinarska fotografija po kategorijama: 

  1. Alpinizam, penjanje, turno skijanje
  2. Speleologija
  3. Planinski pejzaži
  4. Biljni i životinjski svijet
  5. Čovjek u planini
  6. Crno bijela planinarska fotografija 

Autori, sudionici natječaja, popunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuju autentičnost snimljenih fotografija te preuzimaju odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.  Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja. Nije dopuštena montaža ili manipulacija prijavljenih fotografija koja mijenja originalnost snimljene scene. 

Fotografije se  šalju u digitalnom formatu isključivo na e-mail  foto.hpd.mosor.split@gmail.com s naslovom “23.NATJEČAJ ZA PLANINARSKU FOTOGRAFIJU 2023” u .jpg .jpeg formatu, pojedinačne veličine fotografije 5 MB i rezolucije od 300 dpi. Datoteku sa fotografijama i prijavnicom pošaljite preko wetransfer-a ili jumbo mail-a. Prijavljuje se najviše pet ( 5 ) fotografija po kategoriji i svaku prijavljenu fotografiju treba imenovati: Redni broj_Ime i prezime_Naziv fotografije_ godina snimanja (npr.1_Ivo Ras_Planina_2019). 

Prijavom na natječaj autor daje suglasnost organizatoru da bez naknade može objaviti zaprimljene fotografije uz jasan potpis autora, ISKLJUČIVO u svrhu promocije i postavljanja izložbe, kao i izrade online kataloga izložbe koji će biti objavljen na mrežnim stranicama. 

Natječaj je otvoren u ponedjeljak 4.rujna 2023. godine, a krajnji rok za zaprimanje fotografija je utorak 31. listopada 2023. 

Dodatne informacije možete dobiti na foto.hpd.mosor.split@gmail.com.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0