NAJAVA 30. božićni koncert Gradu s ljubavlju

Tradicionalni, trideseti po redu, božićni koncert “Gradu s ljubavlju” u organizaciji Hrvatskog kulturnog umjetničkog društva “Sv. Ante – Cim” održava se i ove godine u Mostaru

Ovogodišnji, ljubilejski koncert održat će se  u  subotu, 10. prosinca u 19:00 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru

Ove godine stižu prijatelji iz Dubrovnika - Folklorni ansambl „Linđo“, njihovu žensku klapu te Tamburaški orkestar Mostar, a kao i dosadašnjih godina ljepotom plesa, pjesme, običaja i bogatstvom narodnih nošnji upriličit će se nezaboravno druženje sa svima onima koji dođu i budu gosti ove manifestacije.  

Godine 1872., u njedrima i samostanu franjevaca u Mostaru, niklo je i stasalo Društvo sv. Ante u Mostaru. Brižno je njegovano i raslo, u različitim okolnostima i vremenskim razdobljima, plodove donosilo, sve do potkraj II. svjetskog rata kad je njegov rast zaustavljen. 

Godine 1992., na tom drevnom stablu Društva sv. Ante u Mostaru, od preživjelih grana i ogranaka, oblikovala se nova grana pravno ustrojena, s mladim izbojcima i grančicama, pod imenom HKUD ”Sv. Ante – Cim” iz Mostara. Pod tim imenom Društvo je oblikovalo brojne sekcije i skupine djece, mladih i odraslih. HKUD ”Sv. Ante – Cim” iz Mostara njeguje i čuva tradicionalno kulturno blago hrvatskog naroda Mostara i okolice, njegove običaje, pjesme i igre, nošnje i glazbala, kao i folklor susjednih nam država i naroda. 

Skoro na svim Smotrama folklora Bosne i Hercegovine, kao i Hrvatske, te diljem inozemnih prostora gdje Društvo je bilo zamijećeno jer sobom donosi ljepotu, vedrinu i uzbudljivu raznolikost narodnog stvaralaštva. 

Društvo ima svoja dva prepoznatljiva koncerta. Prvi je 12. lipnja u povodu Dana proslave sv. Ante u Cimu, a drugi je u prosincu pod nazivom ”Gradu s ljubavlju”.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0