Fra Ante otvoreno, iskreno i direktno o 12 gorućih tema Crkve i društva

Napetosti i podjele u Crkvi, (ne)snalaženje Crkve u koroni, odgoj svećenika, Crkva i politika, biskupi i egzorcizam, Međugorje, odnos institucije Crkve i karizmatskog pokreta...

Neostvarena sloboda prvi je značajniji osvrt „iznutra“ o 30 godina slobodne Crkve, od pada komunizma do vladavine korone. Knjiga je napisana u obliku razgovora koji je s fra Antom vodio poznati novinar Goran Andrijanić. Čita se u dahu.

Svoje viđenje gorućih crkvenih tema fra Ante iznosi otvoreno i iskreno, ne plašeći se ni onih nezgodnih tema koje Andrijanić otvara. Jedni će u knjizi naći odgovore na svoja pitanja. Drugi se s određenim tezama ne će složiti, ali će ih fra Ante sigurno potaknuti na razmišljanje. 

Ističemo neke od najzanimljivijih tema iz knjige: Odnos Crkve i politike u Hrvatskoj, Pomirenje sa Srbima, Sukobi u hrvatskom društvu, Trenutne napetosti u Crkvi, Novi crkveni pokreti, Međugorje, Celibat, Odgovor Crkve na pandemiju... 

Na temelju ove knjige napravili smo niz rasprava pod nazivom Crkvo, gdje si? Želimo potaknuti društvo i osvijestiti vjernike o važnosti aktualnih tema unutar crkve.

Fra Ante Vučković rodio se 1958. godine u Sinju. Svećenikom je Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja od 1983. godi- ne. Doktorirao je filozofiju na Antonianumu u Rimu, predaje na Katoličkomu bogoslovnomu i Filozofskomu fakultetu u Splitu. Vodi duhovne obnove u Hrvatskoj i inozemstvu. Salesiana je iz- dala i njegovu prvu zbirku pjesama naslova Kolajna od šutnje.

Goran Andrijanić rodio se 1971. godine u Derventi, BIH. Stu- dij novinarstva završio je 1998. godine u Zagrebu, na Fakultetu političkih znanosti. Kao novinar radio je u Obzoru, na HTV-u, u tjedniku Fokus te u Jutarnjem listu. Krajem 2013. Goran pre- lazi na vjerski portal Bitno.net gdje na koncu postaje glavnim urednikom. Početkom 2020. godine napušta Bitno.net i počinje raditi za poljsku medijsku kuću Fratria. Oženjen je Poljakinjom Barbarom, imaju troje djece.

LINK ZA NARUDŽBU: >> SALESIANA.HR <<

Što vam ova knjiga donosi? 

  • Razgovor između fra Ante Vučkovića i Gorana Andrijanića 
  • Važne crkvene teme u zadnjih 30 godina 
  • Iskreni i direktni odgovori na goruća pitanja 

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0