VIDEO Obilježen dan sjećanja na žrtvu Vukovara na Groblju mira na Bilima

U povodu današnjeg obilježavanja dana pada i okupacije grada Vukovara u Domovinskom ratu, jučer u 15.00 sati na Groblju mira na Bilima, Memorijalni centar Groblje mira organizirao je domoljubno-molitveni spomen na žrtvu Vukovara i sve žrtve Domovinskog rata

Molitvu je predvodio fra Miljenko Stojić, povjerenik za hercegovačke biskupije Komisije HBK i BK BiH za hrvatski martirologij, jedan od inicijatora ovog obilježavanja, stoji na stranicama grobljemira.info.

Pristigla izaslanstva povjerenstava za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugoga svjetskog rata i poraća po raznim općinama, kao i druga izaslanstva, zajedno s Odjelom HNS-a BiH za Drugi svjetski rat i poraće te Udrugom Mir International položila su vijence i zapalila svijeće u spomen na sve žrtve Domovinskog rata. 

Okupljanje povodom Dana sjećanja medijski je pratila RTV HB. Zločini počinjeni tijekom rata spadaju u najteža kršenja ljudskih prava i sloboda, čemu smo svjedočili i tijekom Domovinskog rata, a to se svakako odnosi i na ubojstva, mučenja i ranjavanja u Škabrnji i Vukovaru 1991. godine. 

Obilježavanje Dana sjećanja prilika je za odavanje pijeteta stradalima i izražavanje podrške obiteljima stradalih branitelja, a ujedno i podsjetnik na važnost i vrijednost mira te sjećanja na naše branitelje.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0