Kutija od cipela


Kako je to biti u braku, to najbolje znaju oni koji su u njemu. Pred vama je jedna anegdota o braku i molitva vezana uz tu anegdotu.

“Čovjek i žena bili su u braku više od 60 godina. Dijelili su sve. Pričali o svemu. Nisu imali nikakve tajne među sobom osim što je starica imala kutiju od cipela na vrhu svoga ormara i upozorila je muža da nikada tu kutiju ne otvara niti ne pita o njoj.

Sve te godine, on nikada nije pitao za kutiju, ali jednoga dana starica se jako razboljela i doktor je rekao kako se neće oporaviti.

U pokušaju da razriješi sve poslove, starac skine kutiju od cipela i odnese do ženine postelje. Ona se složila da je došlo vrijeme da on dozna što se nalazi u kutiji. Kad ju je otvorio, našao je dvije heklane lutke i hrpu novaca u iznosu od $95,000.
On ju je upitao o sadržaju.

“Kada smo se vjenčali” rekla je, ” moja baka mi je rekla da je tajna sretnog braka ta da se nikada ne raspravljaš. Ona mi je rekla ako se ikada naljutim na tebe, trebala bi biti tiha i isheklati lutku.”
Starac je bio dotaknut; borio se da ne proplače. Samo dvije dragocjene lutke bile su u kutiji. Bila je na njega ljuta samo dva puta u svim ovim godinama života i ljubavi. On je gotovo eksplodirao od sreće.
“Dušo” rekao je, “to objašnjava lutke, ali što je sav ovaj novac? Odakle on dolazi?””Oh” rekla je, “to je novac koji sam zaradila prodajući lutke.”

Molitva supružnika
Dragi Gospodine,
Molim te za mudrost i razumjevanje mog muža;
Ljubavi da mu oprostim.
I strpljenja za njegovo raspoloženje.
Jer Gospodine ako se molim za snagu,
Prebit ću ga na smrt,
jer ja nemam vremena za heklanje.”
Ako ste u braku, molite se za njega, molite se za svoje supružnike!
Božji blagoslov
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0