Održana planinska manifestacija “Mostar Outdoor”


Protekle nedjelje, 18.10.2015., na području Goranaca, Bogodola i planine Čabulje, u organizaciji HPD Prenj 1933 iz Mostara, održana je treća po redu sportsko-rekreativna manifestacija “Mostar Outdoor”. U manifestaciji je sudjelovaoveliki broj građana koji su ovom prilikom išli na planinarski izlet iz Goranaca do Jastrebinke na Velikim Bilima.

Ovo je ujedno bilo i službeno otvaranje nove planinarske staze koja je prikladna za izletnike i planinare svih uzrasta i kondicijskih sposobnosti.  Trasiranje i markiranje ove staze djelo je članova i suradnika Stanice planinarskih vodiča Mostar koji najavljuju i službeno otvaranje nekih novih planinarskih staza po planini Čabulji koje će mnogima omogućiti uvid u ljepote ove planine.

Osim na ovoj stazi, šetalo se i po Bogodolskim puteljcima. Naime, manifestaciju su podržali i članovi Kluba “Zdrav korak” koji se bave nordijskim hodanjem i koji su ove nedjelje odlučiti hodati na ovom terenu. Ako ste zainteresirani za nordijsko hodanje posjetitie ih, pridružite im se ili ih podržite onako kako već možete. Aktivnost kojom se bave je uvijek dobrodošla a naročito u današnjem načinu života u kojem dobar dio dana provodimo sjedeći.

Pored programa za rekreativce održana je i treking utrka vrlo zahtjevnom putanjom u dužini od približno 20km koja je startala od planinarskog doma u Bogodolu, potom kružno preko najviših vrhova planine Čabulje, te ponovo natrag do planinarskog doma.  Pobjednik ovogodišnje trekking utrke je Metkovac Ante Živković koji je navedenu putanju prošao za 3 sata i 3 minute. Drugo mjesto osvojio je Ruđer Bošković, također Metkovac koji je stazu prošao za 3 sata i 5 minuta. Na trećem mjestu bio je Ivan Zec, opet Metkovac (zrak, voda, hrana ili nešto četvrto?!), s vremenom 3 sata i 50 minuta. Čestitamo Metkovcima i nadamo se da će iduće godine doći braniti titulu najboljih! Pored natjecatelja iz Metkovića na ovogodišnjoj utrci sudjelovali su i gosti iz Planinarsko-ekološkog društva „Zimomor“ iz Nevesinja kojima također čestitamo na srčanosti i odvažnosti da se prijave i istrče ovako zahtjevnu stazu.  Sljedeće godine očekujemo da će biti još borbeniji. Veći broj članova ovog društva pridružio nam se u rekreativnom prolazu novomarkiranom stazom na Jastrebinku.

Nakon završene utrke i rekreativne šetnje svim sudionicima je ispred planinarskog doma u Bogodolu poslužen planinarski grah gdje se uz ugodno druženje i proglašenje pobjednika završila ovogodišnja manifestacija Mostar Outdoor.

Kao i proteklih godina, tako je i ove godine ovakva manifestacija pored natjecanja prvenstveno za cilj imala motivirati što veći broj građana na planinarenje kao jedan od najzdravijih načina rekreacije i upoznati ih s prirodnim ljepotama koje se skrivaju u prostorima nadomak našeg grada.

Ispred HPD Prenj 1933 zahvaljujemo se svim sponzorima, te natjecateljima i rekreativcima na dolasku i ugodnom druženju. Nadamo se da će ovaj događaj biti poticaj onima koji pomiču granice svojih sposobnosti da se prijave i dođu na sljedeći Mostar Outdoor a nadamo se i da će do tada staza na Jastrebinku biti dobro utabana i da će biti rado posjećeno odredište izletnika i sportaša.

Vidimo se na Mostar Outdooru 2016.!

Ostale slike sa Mostar Outdoor pogledajte OVDJE.

hpd-prenj1933.ba
Podijeli na:
Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0