Novi goranački župnik je dr. fra Ivan Ivanda


Odlukom provincije na čelu sa dr. fra. Miljenkom Štekom i biskupom mons. Ratkom Perićem, fra Ferdo Boban, župnik župe Goranci prebačen je sa službe Goranačkog župnika, a njegov mandat prestaje u nedjelju 17. kolovoza. Na mjesto župnika dolazi dr. fra Ivan Ivanda.

Zahvaljujemo se dosadašnjem župniku fra Ferdi Bobanu za sav doprinos i  rad koji je za vrijeme svojeg sedmogodišnjeg pastoralnog djelovanja u  našoj župi napravio. Hvala mu što nas je strpljivo vodio i bio naš  pastir i dragi prijatelj. Zahvaljujemo se na njegovoj ljubavi i dobroti sa željom da ga dragi Bog obilato nagradi i dugovječno poživi. Fra Ferdo odlazi na službu župnika sv. Blaža u Gradnićima (pokraj Čitluka).

Novi župnik je dr. fra Ivan Ivanda, rođen 1964. u Zaljuti, općina  Tomislavgrad. Filozofsko-teološki studij završio je u Sarajevu i Fuldi u Njemačkoj. Doktorirao je na sveučilištu Gregoriana u Rimu. Član je  Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM.

Napisao je nekoliko knjiga među kojima je najistaknutija „Samoća vjere“. Kolumnist je Franjavačkog medijskog centra Svjetlo riječi. U našu župu dolazi iz župe sv. Stjepana u Čerinu, gdje je bio na službi  župnog vikara. Novom župniku želimo obilje Božjeg blagoslova i puno  uspjeha na početku službe u župi.
Podijeli na:
Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0