Goranačko kulturno ljeto 2014.


Gorancima održano prvo „Goranačko kulturno ljeto 2014.“ Posjetitelji su mogli pogledati i glasati za fotografije koje su bile izložene, a koje su odabrane sa foto natječaja „Prirodne ljepote zavičaja“.

Također se mogla pogledati izložba umjetnika amatera, na čelu sa jednim od najpoznatijih umjetnika Hercegovine, Dinkom Rajičem.

Događaj su s oduševljenjem popratili mještani Goranaca, ljudi koji imaju korijene u ovom mjestu i oni koji su htjeli svojim dolaskom uveličati ovaj događaj. Na događaju su viđena poznata lica iz svijeta politike, gospodarstva, medija, sporta, ...

Program je bio kultuno – zabavnog karaktera, a trajao je satak ipol. Događaj je otvorio goranački župnik fra Ferdo Boban koji je rekao par riječi o Župi i izrazio želju da se ovaj događaj nastavi i dalje.

Fotografije sa natječaja "Prirodne ljepote zavičaja" mogle su se pogledati u Konobi Goranci, a na blagdan Velike Gospe kad se slavi patron župe Goranci - 15. kolovoza, održan je drugi krug glasovanja publike. Također, posjetitelji su mogli pogledati i radove umjetnika amatera.

Organizatori i voditelji Facebook stranice Goranci onlne, Dijana Krešić i Tomo Sopta u svojim pozdravnim riječima zahvalili su se svim posjetiteljima, izlagačima i sponzorima, te najavili su da će Goranačko kulturno ljeto postati tradicija i da će iduće godine biti još sadržajnije i da će trajati više dana.

Iako je bilo veoma teško odlučiti se za najbolju fotografiju, jer je odličnih radova bilo na pretek. Od samog starta pregledavanja, Hrastovi su najviše plijenili pozornost. Odlična kompozicija, toplina boja, povjesna uloga i planinski krajolik u pozadini prevagnuli su, da "Hrastovi" budu naš broj 1.

Ovom prilikom autoru fotografije Marijanu Bošnjaku čestitamo, a svim ostalim sudionicima, želimo više sreće i dobrog svjetla za sljedeće Goranačko kulturno ljeto.

Otvorite oči, uživajte u prekrasnoj prirodi i zabilježite svaki mogući zanimljiv trenutak. Možda fotografija ni tada neće biti najbolja, ali zapamtite "samo je fotografija kadra zaustaviti vrijeme, ovjekovječiti trenutak i učiniti ga vječnim".

Pobjednik fotografije prema ocjeni Organizacijskog odbora i Foto studija Rezo - Marjan Bošnjak dobio je umjetničku sliku "Trešnje" autorice Božene Džidić i večera za dvoje u Restoran Konoba Goranci.

1. nagrada publike ide slikci "Konji na Bilima", fotografa Marija Bošnjaka, nagrada je večera za dvoje u Restoranu Konobi Goranci.

2. nagrada publike "Sijeno", a vlasnica fotografije je Ivana Krišto koja je dobila knjigu Župa Goranci.

Galeriju slika pogledajte na Facebook stranici Goranci online.
Podijeli na:
Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0