Vlada FBiH usvojila nove cijene matičnih knjiga i dokumenata

Na prijedlog Ministarstva unutrašnjih poslova, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine usvojila je nove cijene matičnih knjiga, izvoda iz matičnih knjiga, uvjerenja o državljanstvu te vjenčanih listova


Prema saopćenju Vlade FBiH, cijena jednog primjerka matične knjige rođenih, državljana i umrlih, izrađenih na bosanskom, hrvatskom ili srpskom jeziku, iznosi 93,9116 KM. Također, cijena izvoda iz matične knjige rođenih, vjenčanih, umrlih, kao i dokumenti za inostranstvo te uvjerenja o državljanstvu iznose 0,7545 KM po primjerku. Za vjenčane listove, cijena jednog primjerka iznosi 1,7203 KM. Sve navedene cijene uključuju PDV.

Ove cijene utvrđene su na osnovu novih troškova nabavke obrazaca, koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova FBiH obavilo 21. juna i 2. augusta ove godine od Novinsko-izdavačke organizacije Službeni list BiH. Objašnjeno je da su jedinične cijene obrazaca bile više u odnosu na prethodnu odluku Vlade od 20. februara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova FBiH zaduženo je za provedbu ove odluke, koja uvodi ažurirane cijene radi pokrivanja povećanih troškova nabave dokumenata.
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0