U Bosni i Hercegovini za vikend zaređeno 12 novih đakona

Ovaj vikend bio je izuzetno značajan za Katoličku crkvu u Bosni i Hercegovini, jer su dvije biskupije, Mostarsko-duvanjska i Vrhbosanska nadbiskupija, dobile nove đakone

Mostarsko-duvanjski biskup, mons. Petar Palić, predvodio je misno slavlje u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve, gdje je 19. listopada 2024. godine zaredio petoricu bogoslova za đakone, pišu Goranci online. 

Među njima su bili Mate Galić i Ivan Martić za Mostarsko-duvanjsku biskupiju, te fra Robert Cvitanović, fra Antonio Petric i fra Josip Stanić za Hercegovačku franjevačku provinciju. Misnom slavlju prisustvovali su nadbiskup Aldo Cavalli, mons. Mladen Vukšić - novi kotorski biskup, mons. Nikola Menalo, provincijal fra Jozo Grbeš i više od 30 svećenika, uz brojne vjernike, rodbinu i prijatelje.


Dan kasnije, na Misijsku nedjelju 20. listopada, u sarajevskoj katedrali Srca Isusova, vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić zaredio je sedmoricu novih đakona. Zajedno s mons. Vukšićem, na slavlju su sudjelovali i nadbiskup u miru Vinko kard. Puljić, te provincijal fra Zdravko Dadić i mons. Javier Camañes-Forés - tajnik Apostolske nuncijature u BiH. 

Nakon predstavljanja kandidata za red đakonata: za Vrhbosansku nadbiskupiju Marina Petrovića, te za Franjevačku provinciju Bosnu Srebrenu – fra Dritona Hajdaraja, fra Antona Selitaja, fra Tončija Šarića, fra Mateja Juričevića, fra Daria Laštre i fra Tomislava Vidovića, vrhbosanski nadbiskup uputio je prigodnu homiliju.

Svi novozaređeni đakoni bit će zaređeni za svećenike na blagdan svetih Petra i Pavla, 29. lipnja 2025. godine. Nastavimo i dalje moliti za duhovna zvanja.

 

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0