Poziv na molitveni pohod za Domovinu na Bobovac

HKZ Troplet poziva hodočasnike na molitveni pohod za Domovinu na Bobovac kod Vareša


Hrvatska katolička zajednica Troplet poziva sve hodočasnike na molitveni pohod za Domovinu, koji će se održati u subotu, 26. listopada. Polazak je zakazan za 5.30 sati ispred sjevernoga (glavnoga) ulaza na stadion HŠK Zrinjski. Svi zainteresirani trebaju se prijaviti Janji Stojčić, pleternici za mlade, na telefon 063 449 374. Broj mjesta je ograničen, a prijave se primaju do popune autobusa. Participacija u troškovima hodočašća iznosi 10 KM.

U slučaju da cesta Mostar – Sarajevo ne bude otvorena za promet autobusa, molitveni pohod će biti otkazan, jer bi odlazak obilaznim putem trajao predugo.

Molitvenim pohodom za Domovinu započinju ovogodišnji Tropletovi dani kulture – vjera, baština, identitet. Ovaj tradicionalni događaj organiziraju Vrhbosanska nadbiskupija i Ministarstvo obrane, a u subotu najbližu spomendanu kraljice Katarine (25. listopada) bit će održano XXIII. Molitveni dan za Domovinu i XXI. Hodočašće Oružanih i redarstvenih snaga BiH. 

Na Bobovcu će katolici, pripadnici Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga zajedno s vjernicima iz raznih krajeva moliti za naš narod i Domovinu. U molitvi će im se pridružiti i članovi Počasne zaštitne bojne Hrvatske vojske u povijesnim odorama, vojni izaslanici, kapelani te pripadnici međunarodnih snaga stacioniranih u BiH.

Program molitvenog pohoda započinje okupljanjem kod rijeke Bukovice podno grada Bobovca (izletište Luke). Hodočasnici će u 9.45, predvođeni svećenicima i vojnicima u svečanim odorama, uz molitvu krunice krenuti prema Bobovcu. Euharistijsko slavlje započinje u 11 sati.

Udaljenost od izletišta Luke do Bobovca iznosi 2,5 kilometra, od čega je oko 2 kilometra asfaltirana cesta, a ostatak uređena šumska staza. Putovanje uključuje blage uspon i spuštanje s visinskom razlikom od oko 90 metara.

Nakon završetka molitvenog pohoda, svim sudionicima bit će pripremljen vojnički grah kod rijeke Bukovice, što će biti prilika za druženje vjernika, crkvenih dužnosnika, vojnika i redarstvenika.

HKZ Troplet svake godine organizira hodočašće Tropletovih izvidnika, a ove godine želimo omogućiti sudjelovanje i svim zainteresiranim vjernicima iz različitih župa. Pozivamo vas da se priključite ovom značajnom događaju.

Prijavite se na vrijeme kako biste osigurali svoje mjesto. Podsjećamo, polazak je u subotu, 26. listopada u 5.30 sati ispred sjevernoga ulaza na stadion HŠK Zrinjski.
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0