Misa na Otariću na Bilima: Tradicija koja okuplja

Na sunčan i vjetrovit dan, u nedjelju, 29. rujna 2023. godine, na zavjetnom mjestu Otar na Bilima, održana je po 21. put zaredom sveta misa

Ovu misu predslavio je fra Mile Vlašić, a okupila je brojne vjernike, posebno članove lovačkog društva Mosor iz Širokog Brijega. Misa je posvećena ne samo članovima društva, već i osmorici preminulih lovaca koji su bili dio ove zajednice, piše Grabova Draga.

Otar, poznato misište, od 2005. godine ima i svoju kapelicu koju je izgradio Jura Soldo kao izraz zahvalnosti Bogu za dar života. Ova kapelica postala je simbol zajedništva i duhovnosti, a misa na Otaru svake godine privlači brojne Biljane koji dolaze kako bi odali počast i prisjetili se onih koji su dali doprinos.

Nakon mise, održana je tradicija kušanja specijaliteta. Mnogi su uživali u ukusnom grahu, uštipcima i raznim drugim delicijama, koje su se besplatno dijelile svim nazočnima. Ove godine organizaciju ručka potpomogli su lovačko društvo Mosor, Soldo metali, Bratovština sv. Nikole Tavelića iz Bune, Milenko Čuljak i Ina Ćavar, koji je postavio šator za sudionike.

Misa na Otaru ostaje duboko ukorijenjena u srcima Biljana i svih onih koji se jednom pojave na ovom mjestu, simbolizirajući tradiciju, vjeru i zajedništvo koje će se prenositi s generacije na generaciju.

 
 
 
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0