Prijava brača za predstojeće Lokalne izbore za mobilne timove do 10. rujna!

Građani Grada Mostara s pravom glasa koji zbog starosti, bolesti ili invalidnosti ne mogu glasati na redovnim biračkim mjestima na Lokalnim izborima 2024. godine trebaju se prijaviti Gradskoj izbornoj komisiji najkasnije do 10. rujna 2024. godine

U skladu sa članom 19. Pravilnika o uporabi i izradi izvoda iz Centralnog biračkog spiska („Službeni glasnik BiH“, br. 24/24) a u vezi sa članom 3.14 Izbornog zakona BiH iz Gradske uprave Mostara obavještavaju građane Grada Mostara, koji imaju biračko pravo i koji žele glasati na predstojećim Lokalnim izborima 2024. godine, a nisu u mogućnosti pristupiti glasanju na redovnom biračkom mjestu, odnosno zbog starosti, bolesti i invalidnosti vezani su za svoje domove, da se prijave Gradskoj izbornoj komisiji Grada Mostara uz dostavljanje sljedećih podataka:

  • uredno popunjena i vlastoručno potpisana izjava (u prilogu),
  • medicinska dokumentacija (za osobe mlađe od 75 godina),
  • fotokopija osobne/lične iskaznice/karte ili jednog od važećih identifikacijskih dokumenata BiH.  
Na osnovu dostavljenih podataka, putem Centra za birački spisak/popis izvršit će se provjera prijavljenih osoba da li se nalaze u izvodu Centralnog biračkog spiska/popisa osnovne izborne jedinice.  

Gradska izborna komisija/povjerenstvo će nakon provedenog postupka dostaviti Centralnoj izbornoj komisiji BiH/Središnjem izbornom povjerenstvu BiH izvještaj sa spiskovima/popisima birača, koji su zbog starosti, bolesti i invalidnosti vezani za svoje domove, pisanu izjavu birača, fotokopiju lične karte ili jednog od važećih dokumenata BiH te prateću medicinsku dokumentaciju, radi sačinjavanja konačnog izvoda iz Centralnog biračkog spiska/popisa za ovu kategoriju birača.  

Krajnji rok prijave je 10. rujna 2024. godine (utorak) do 16:00 sati u prostorijama GIP/GIK Mostar, ulica Stjepana Radića 76 E, Mostar, saopćeno je iz Gradske uprave Mostara.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0