Mladi katolici proslavili misu na 2.286 metara nadmorske visine

Grupa mladih katolika nedavno je hodočastila na planinu u Norveškoj, prelazeći skoro 120 km do groba svetog Olava, zaštitnika Norveške

Njihovo putovanje dobilo je puni smisao Svetom misom na vrhu Snøhetta, jednoj od najviših planina izvan planinske skupine Jotunheimen, prenose Katolička svjedočanstva. 

Uspon na Snøhettu, koji je trajao tri dana, bio je zahtjevan, ali ispunjen duhovnom pobožnošću i molitvom. Tijekom hodočašća, sudionici su molili i pjevali. Na taj način, putovanje je postalo i duhovno iskustvo, koje je obogatilo njihove duše i tijela.

Posljednjeg dana, hodočasnici su stigli na vrh Snøhette, na visini od 2.286 metara nadmorske visine. Usred veličanstvenog krajolika, služena je Sveta misa koja je bila uistinu posebna, pružajući im osjećaj povezanosti s Božjom prirodom i duboku duhovnu ispunjenost.

Otac Josef Ottersen, koji je predvodio ovu duhovnu molitvu u pokretu, razmatra mogućnost organiziranja sličnih susreta u budućnosti, na kojima bi se mogla slaviti Sveta misa u takvim prirodnim ambijentima. 

Prema njegovim riječima, ovakva iskustva ne samo da pomažu u jačanju vjere, već omogućuju i jedinstvenu povezanost s Božjim stvaranjem.






Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0