Dokumentarni film o humanitarki Josipi koja je podrijetlom iz Goranaca i misionarkama

Večeras na Prvom programu u 21:15 bit će prikazan prvi dio dvodijelnog dokumentarnog filma pod nazivom "Auto za Afriku"

Ovaj film donosi dirljivu priču o Josipi Galić, humanitarki iz Hrvatske, odrijetlom iz Goranaca, koja već godinama volontira u sirotištu u Beninu, jednoj od najsiromašnijih zemalja zapadne Afrike.

Josipa Galić, kći Vinka Galića i Olge Pandža, potekla je iz Cima, a njezini korijeni sežu do Goranaca, gdje je rođen njezin djed Ivan Pandža, Marijanov, Goranci, Goranačko Brdo. Njeno srce i predanost usmjerena su pomaganju siromašnima i nevoljnima, a njezino volontiranje u Beninu pruža nadu i podršku mnogim potrebnima.

Film "Auto za Afriku" prati Josipinu misiju u Beninu, gdje zajedno s hrvatskim misionarkama s. Doroteom Dundjer i s. Ivančicom Fulir provodi svoj svakodnevni život. S. Dorotea i s. Ivančica već dugi niz godina žive u ovom izazovnom okruženju, predano pomažući lokalnoj zajednici, a posebno djevojčicama smještenim u sirotištima u južnim i sjevernim dijelovima zemlje. Njihov rad uključuje ne samo brigu i obrazovanje djevojčica već i liječenje i pomoć ljudima u najudaljenijim selima Benina.

Film, koji je režirala Maja Fišter, donosi intiman pogled na život i rad ovih nevjerojatnih žena koje su svoj život posvetile pomaganju drugima. Direktori fotografije Viktor Nenadić, te montažeri Hrvoje Mršić i Igor Knežević, uložili su mnogo truda kako bi u filmu zabilježili svakodnevne izazove i uspjehe humanitarnog rada u Beninu.

"Auto za Afriku" nije samo priča o pomoći i humanosti, već i o prijateljstvu i zajedništvu koje se rađa u najtežim okolnostima. Ovaj dokumentarni film nudi gledateljima priliku da bolje razumiju život i rad u siromašnim dijelovima Afrike i da cijene trud i predanost onih koji neumorno rade na poboljšanju života drugih.

Ne propustite priliku da pogledate ovaj inspirativni film i saznate više o nevjerojatnom putovanju Josipe Galić i hrabrih misionarki koje čine razliku u svijetu.

Prvi dio filma Auto za Afriku HTV prikazuje u srijedu, 28. kolovoza, u 21:15 sati na Prvom programu.

>> Snimili film o Josipi Galić, inspirativnoj humanitarki korijenom iz Goranaca

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0