YouTuber kao političar - na TikToku otkriva astronomske plaće europarlamentaraca

Dvadesetčetverogodišnji YouTube bloger Phidias Panayiotou, koji je izabran kao neovisni europarlamentarac s Cipra, otkrio je koliko novca mjesečno primaju europarlamentarci

Snimio je video u sobi za sastanke zakonodavnog tijela EU i objavio ga na TikToku. Panayutu je rekao da kao europarlamentarac mjesečno prima 8.000 eura "u džep", prenosi bljesak.info.

8.000 eura u džep 

Uz plaću, da svaki dan kada dođe u Sabor i upiše se u poseban registar, dobije još 350 eura. Dodatnih 30.000 mjesečno europarlamentarac dobiva za plaće svog tima, a još 5.000 mjesečno – za ured u svojoj zemlji. 

Dobiva i 4.000 eura za PR kampanju svojih aktivnosti u Europskom parlamentu. Dodatnih 10.000 eura mjesečno plaća se za pozivanje ljudi u Europski parlament, i objašnjavati im što rade zastupnici. "Također imam vozača ovdje u Bruxellesu, karte u poslovnoj klasi za povratak u svoju zemlju", rekao je Panagioti. 

60.000 za pakao po svijetu 

Svoje pratitelje upitao je jesu li premalo plaćeni ili preplaćeni, a većina odgovora nije išla na ruku europarlamentarcima. 

Komentatori su odgovarali: "To se zove korupcija", "Vi ste jako preplaćeni", "Znači, dobivate 60.000 eura mjesečno da pravite pakao od svijeta? Lijepo", "Ovo je puno i nepravedno u usporedbi s ljudima koji marljivo rade", " Kakva šteta, ovo je smiješno'', ''Znate, političarima treba dati velike plaće da ne primaju mito'', ''Dosta je ne podmititi se'', ''Previše s obzirom da samo sjede''... 

Jedan sljedbenik Panagiotija napisao je kako on na jugu Italije živi sa 600 eura mjesečno. 

@fidiaspanayiotou

Συγνώμη...

♬ πρωτότυπος ήχος - Fidias Panayiotou
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0