Pokušan atentat na Donalda Trumpa

Bivši američki predsjednik i kandidat za novi mandat Donald Trump ranjen je u pokušaju atendata na skupu u predizbornom skupu u Pennsylvaniji, koji će se istraživati kao pokušaj atentata na bivšeg predsjednika, objavio je okružni tužitelj

Nekoliko pucnjeva čulo se otprilike pet minuta nakon što je Trump počeo svoj govor na skupu na otvorenom u gradu Butleru. Bivši predsjednik primio se za desno uho kad su na pozornicu nahrupili agenti tajne službe i polegli ga ispod podija te ga zaštitili svojim tijelima. 

U publici su se čuli vrisci. Na Trumpovu desnu uhu bili su vidljivi tragovi krvi kad su ga agenti odvodili s pozornice. On je pritom prkosno podigao šaku u zrak, pokazujući publici da je dobro. 

Nešto kasnije je objavljeno da je Trump okrznut metkom. Napadača su "neutralizirali" agenti tajne službe, objavili su američki mediji. Ubijen je jedan posjetitelj, a drugi je teško ranjen.

Iskazi očevidaca pokušaja atentata na Donalda Trumpa govore o tome da se atentator nalazio na krovu zgrade manje od 200 metara od lokacije održavanja skupa.  Atentator bio na manje od 200 metara od pozornice  

Tome u prilog ide i snimka mrtvog tijela, pretpostavlja se atentatora, na krovu te iste zgrade.  BBC je putem Google Mapsa rekonstruirao gdje bi se mogla nalaziti ta zgrada i kolika je udaljenost od pozornice.  Kao što je jasno iz ove fotografije, to je bila samo mala udaljenost od pozornice na kojoj se održavao skup, što dovodi u pitanje organizacije osiguranja skupa.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0