Teološko-katehetski institut integriran u Sveučilište u Mostaru

Rektor Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. sc. Zoran Tomić, i biskup mons. dr. sc. Petar Palić, potpisali su ugovor o položaju i djelovanju Teološko-katehetskog instituta u Mostaru (TKIM) u sastavu Sveučilišta u Mostaru

Ugovor je potpisan u prisustvu akademika Dragana Čovića, predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH, Marije Buhač, predsjednice Vlade Hercegovačko-neretvanske županije te don Nikole Menala, generalnog vikara Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije čime se ukazuje na važnost ovog Ugovora za hrvatski narod i zajednicu.

Rektor Tomić istaknuo je da spajanje TKIM-a i Sveučilišta otvara nove horizonte za teološku izobrazbu. Biskup Palić izrazio je nadu da će TKIM opravdati svoje mjesto unutar Sveučilišta, naglasivši važnost teološkog promišljanja u javnim sveučilištima. 

Ugovor omogućuje integraciju TKIM-a u Sveučilište, uz jednaka prava i obveze za studente i osoblje. Institut će nastaviti djelovati kao visoko-obrazovni institut vjerskog karaktera, s pravom na zajedničke studijske programe i istraživačke projekte. Ovaj ugovor predstavlja značajan korak u jačanju suradnje između crkvenih i akademskih institucija.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0