Apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Lingua u nedjelju predslavi misu u Međugorju

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, nadbiskup Giorgio Lingua, predslavit će večernju Svetu misu u Međugorju u nedjelju, 14. srpnja u 19 sati


Fra Zvonimir Pavičić, međugorski župnik, najavio je ovaj događaj tijekom gostovanja u  emisiji na Radiopostaji Mir Međugorje, istaknuvši značaj prisutnosti nuncija druge države u Međugorju, pišu Goranci online.

Proslava 43. obljetnice Gospinih ukazanja donosi brojne događaje u župi Međugorje tijekom srpnja i kolovoza. Među njima su proslava sv. Jakova, zaštitnika župe, Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba 28. srpnja, te 35. Međunarodni molitveni susret mladih -  Mladefest koji će se održati od 1. do 6. kolovoza. 

Devetnica za proslavu sv. Jakova započinje u utorak, 16. srpnja. Fra Zvonimir Pavičić najavio je kako će franjevci koji djeluju u župi kroz devet dana slaviti večernje svete mise i propovijedati. Župljani će predmoliti krunicu kao pripravu za proslavu nebeskog zaštitnika, koja će biti 25. srpnja sa središnjom Svetom misom u Gaju, koju će predslaviti mons. Petar Palić. 

On je izrazio želju da bi došao u Međugorje i mi smo mu ponudili da predslavi misno slavlje u nedjelju navečer. Mislim da je lijepo da apostolski nuncij iz Republike Hrvatske dođe u Međugorje”, kazao je fra Zvonimir Pavičić, pozivajući vjernike da sudjeluju u ovom svečanom događaju.

Izravan prijenos svečane Svete mise bit će u nedjelju u 19 sati na Laudato TV-u.

A cijeli razgovor međugorskog župnika možete poslušati OVDJE.
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0