LIJEPE VIJESTI Rekonstruira se najljepša šetnica u Mostaru!

Mostar će uskoro dobiti obnovljenu šetnicu uz rijeku Radobolju

U Mostaru je konačno započeta sanacija i uređenje jedne od najljepših šetnica uz rijeku Radobolju, koja se prostire od naselja Ulice Kraljice Katarine, preko DUM-a do Franjevačke crkve sv. Petra i Pavla. Ova šetnica, koja je godinama bila zapuštena i na nekim mjestima neprohodna, radit će se u fazama, pišu Goranci online.

Mnogo godina zapostavljena, šetnica uz Radobolju je na nekim dijelovima toliko oštećena da su ploče za šetanje bile u različitim razinama, što je otežavalo kretanje i ugrožavalo sigurnost prolaznika. Ovi problemi će uskoro biti stvar prošlosti zahvaljujući novim radovima koji su započeli u ponedjeljak, 3. lipnja 2024. godine. 

Radovi uključuju sveobuhvatnu sanaciju ceste i uređenje obale rijeke Radobolje kroz naselje DUM. Ovaj projekt obuhvaća sanaciju dijela prometnice, čišćenje korita rijeke, zaštitu i uređenje obale, te izgradnju nove šetnice sa zaštitnom ogradom i pristupnim stazama do rijeke. Također, postavit će se nova javna rasvjeta i izvršiti hortikulturno uređenje okoliša. Sve radove izvodi se prema projektnoj dokumentaciji koju je izradila tvrtka DM PROJEKT d.o.o. iz Mostara. 

Investitor ovog važnog projekta je Grad Mostar, dok nadzor nad izvođenjem radova vrši Ecoplan d.o.o. Mostar. Očekuje se da će nova šetnica značajno poboljšati kvalitetu života stanovnika naselja DUM, ali i svih građana Mostara i posjetitelja koji će uživati u ljepotama ovog dijela grada. 

Nova šetnica uz rijeku Radobolju će, bez sumnje, postati omiljeno mjesto za šetnju i rekreaciju, privlačeći brojne posjetitelje i doprinoseći boljoj kvaliteti života u Mostaru. Mostarci i posjetitelji grada s nestrpljenjem iščekuju dan kada će moći uživati u novouređenoj šetnici koja će povezivati naselje DUM s crkvom sv. Petra i Pavla, pružajući prekrasan pogled i uživanje kod rijeke Radobolje na njezinu uređenu obalu.

 
 
 
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0