Zbog produženog vikenda zabilježene velike gužve iz Sarajeva prema Mostaru

Rano jutros, s obzirom na Međunarodni praznik rada i nekoliko neradnih dana, velike gužve su zabilježene iz Sarajeva prema Mostaru


Duge kolone automobila već su se formirale u ranim jutarnjim satima duž puta od Sarajeva prema Konjicu i Jablanici, te dalje prema Mostaru i granici s Hrvatskom, dok se brojni građani idu na odmor na moru, piše portal klix.ba.

Prema izvještaju BIHAMK-a, dionice s aktualnim radovima dodatno su otežale promet, poput Tarčina - Konjica, Jablanica - Potoci (Donja Jablanica), Tuzle - Kalesije (u naselju Miljanovci), Kladanja - Vlasenice (Gojsalići), Jelaha - Doboja (Kraševo), Dobrog Polja - Miljevine, Čevljanovića - Nišića i Bijeljine - Rače. Također, promet je obustavljen na magistralnom putu Rogatica - Ustiprača za vozila teža od 30 tona zbog oštećenja mosta.

S obzirom na vremenske prilike, meteorolozi najavljuju kišu do kraja dana, što dodatno otežava vožnju. Stoga vozače se upozorava da prilagode svoju vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima radi sigurnosti. Također, valja napomenuti da je zbog Međunarodnog praznika rada danas i sutra zabranjen prijevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini.
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0