VIDEO Pogledajte projekt Huma, rekreacijsko brdo nadomak Mostara

Najava velikog projekta "Hum 2024" od strane gradonačelnika Mostara na njegovom Facebook profilu izazvala je veliko uzbuđenje među građanima

Ovaj ambiciozni projekt ima za cilj oplemeniti i transformirati brdo Hum, jedan od najprepoznatljivijih prirodnih simbola grada Mostara, nakon što je podvrgnuto početnom razminiranju i stvaranju preduvjeta za razvoj. 

U objavi na Facebooku, gradonačelnik je podijelio 3D vizualizaciju projekta, ističući njegovu važnost za lokalnu zajednicu. "S velikim zadovoljstvom dijelimo s vama ovu 3D vizualizaciju projekta 'Hum 2024', koji za cilj ima oplemeniti i transformirati brdo Hum nakon početnog razminiranja i stvaranja preduvjeta za razvoj!", stoji u objavi. 

Glavne komponente ovog projekta obuhvaćaju izgradnju 2.5 kilometara pješačke staze, razvoj planinarskih staza, izgradnju via ferrate, postavljanje vidikovaca, izgradnju žičare te sadnju 16.000 stabala za obnovu vegetacije. Također, planira se i fortifikacija austro-ugarskih utvrda koje se nalaze na brdu Hum, čime će se očuvati kulturno-povijesno nasljeđe grada. 

"Najvažniji cilj ovog projekta je revitalizacija brda Hum i pretvaranje u atraktivnu destinaciju kako za turiste tako i za lokalno stanovništvo. Naša misija je stvaranje ljepše budućnosti za našu zajednicu!", istaknuo je gradonačelnik na kraju objave. 

Ovaj projekt nije samo infrastrukturni poduhvat, već predstavlja i ulaganje u kulturno-povijesno nasljeđe grada Mostara te u potencijal turističkog razvoja. Očekuje se da će "Hum 2024" postati jedna od ključnih atrakcija grada te doprinijeti ekonomskom rastu i boljem standardu života za lokalno stanovništvo.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0