Otvoren jednistveni kafić u Mostaru - Totus Tuus

U Mostaru, u srcu Zagrebačke ulice, nedavno je otvoren Totus Tuus, prvi katolički kafić u gradu 

Iza ovog jedinstvenog mjesta stoje Šima Bošnjak i njezin suprug Andrej, čija je ideja oživjela s jasnom vizijom. Totus Tuus nije samo još jedno mjesto za kavu; ono je rođeno iz dubokog duhovnog nadahnuća i predanosti, piše bljesak.info.

Priča o ovom kafiću nije samo priča o poslovnom poduhvatu već o putovanju vjere i volje. Šima Bošnjak je otkrila svoj put od ideje do otvorenih vrata kafića. Ideja je započela kao mala sjemenka u njezinu srcu, potaknuta jednim običnim razgovorom s suprugom o želji za prostorom gdje bi se mogla osjećati duhovna prisutnost. 

"Sve je počelo s tom željom koja mi se usadila u srcu", kaže Šima. S vjerom i molitvom kao središnjim motivima, Šima i Andrej polako su materijalizirali svoju viziju. Prostor je pronađen, ime je promijenjeno, ambijent prilagođen. Totus Tuus nije samo kafić; to je prostor za duhovni rast i zajedništvo. 

"Želimo uvijek biti otvorenog srca za sve goste i da se svi prvenstveno ugodno i lijepo osjećaju. Ako nekome treba i zagrljaj da ga zagrlimo, da utješimo koga treba – da se ljudi osjećaju lijepo, kao kod svoje kuće", objašnjava Šima. 

Ono što ovaj kafić čini posebnim nije samo ambijent već i njegova otvorenost prema svima, bez obzira na vjeru. Kao što nam je Šima veselo rekla, "dobrodošli su svi" čiji je Bog na prvom mjestu. Totus Tuus nudi prostor za duhovnost, sa duhovnom glazbom i štivom, ali i za humanost, jer Šima i Andrej planiraju odvajati dio svoje zarade za humanitarne akcije svaki mjesec. 

Naziv kafića, Totus Tuus, također je odraz te duhovnosti. To je latinski izraz koji znači "sasvim tvoj", a inspiriran je posvetom pape Ivana Pavla II blaženoj Djevici Mariji. Za Šimu, naziv nije slučajan nego je simbol cijelog puta koji je vodio do otvaranja kafića. 

Put do Totus Tuusa nije bio lak, ali je bio vođen vjerom i predanošću. Šima i Andrej svojim su primjerom pokazali da je moguće ostvariti svoje snove i želje ako su potaknuti vjerom i ljubavlju prema bližnjem. 

I dok vani možda oblaci prijete kišom, Totus Tuus je poput sunčanog svjetla u Mostaru – mjesto gdje svi koji trebaju doći, doći će.

Ovaj jedinstveni kafić nalazi se u Zagrebačkoj ulici između kafića Mazel Tov i Hemingway bara.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0