Preslatki pas Lu osvojio srca u Parku Zrinjevac u Mostaru

U Parku Zrinjevac u Mostaru, ljubitelji pasa i umjetnosti su pronašli neočekivanog novog "stanovnika" - preslatkog psa po imenu Lu, koji je svojom pojavom zamijenio kip legendarnog Brucea Leeja

Fotografiju Lu-a, Chow Chow pasmine, snimila je njegova vlasnica, Emilija Stojanović, i brzo je postala hit na društvenim mrežama. 

Reakcije korisnika društvenih mreža bile su iznenađujuće tople i zabavne. Komentari poput "Miškica! Meni se više sviđa ovaj novi", "Lu je skoro kao Lee, ali ljepši je", i "Lu izgleda puno bolje tu od statue Leeja" kružili su internetom, pokazujući koliko je ova neočekivana zamjena izazvala pozitivnu reakciju među ljudima. 

Lu je predstavnik rijetke pasmine Chow Chow, koja potječe iz Sjeverne Kine i ima dugu povijest koja seže sve do 11. vijeka prije nove ere. Ovi psi su nekada uživali status veličanstva kod kineskih careva i plemića te su živjeli kao kućni ljubimci u izobilju i luksuzu. 

Važno je napomenuti da je kip Brucea Leeja nedavno bio ukraden iz Parka Zrinjevac. Policija je utvrdila da je kip bio odvojen od postolja pomoću pilje i ukraden, nakon čega su poduzete sve istražne radnje kako bi se kip pronašao i počinitelj priveden pravdi. Kip je izradio akademski kipar Ivan Fiolić, a unatoč naporima da se očuva, spomenik je više puta bio meta vandala koji su ga oštetili, što je rezultiralo njegovim uklanjanjem radi sanacije i dorade od strane gradskih vlasti. 

Lu je svojom prisutnošću u Parku Zrinjevac unio novu dozu šarma i radosti među posjetitelje ovog parka u središtu Mostara.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0