Počinje izgradnja prvog Lidla u Mostaru, prva kupovina već za Božić i Novu godinu?

Na veliko oduševljenje stanovnika Mostara, konačno je počela izgradnja prvog Lidl supermarketa na tlu Hercegovine

Budući objekt, koji će nositi naziv "Poslovno - prodajni objekt Tipizirana Lidl trgovina F109 Mostar", bit će smješten u popularnom Centru 2 u Mostaru. Investitor ove investicije je Lidl BH doo, sa sjedištem u Ilidži, Sarajevo, dok će izvođač radova biti tvrtka Herc Gradnja d.o.o. iz Bileće, pišu Goranci online.

Projektant ovog modernog objekta je tvrtka Urbis 86 d.o.o. iz Širokog Brijega, dok će nadzor nad izgradnjom vršiti kompanija Tomić Inženjering d.o.o. iz Ljubuškog. 

Radovi su započeli 15. travnja, a planirani završetak je 15. studenog 2024. godine. Budući da je Lidl poznat po svojoj efikasnosti i preciznosti u poslovanju, očekuje se da će radovi biti dovršeni u zadanim rokovima te kako će prvi kupci obaviti svoju kupnju već za Božić ili Novu Godinu.

Lidl je svoj dolazak u Bosnu i Hercegovinu najavio još 2021. godine, a Mostar će biti domaćin ne samo ovog, već i još jednog supermarketa na Bišću polju. Ova prva poslovnica je smještena pored stambeno-poslovnog kompleksa u ulici Ante Starčevića, u popularnom Centru 2 u Mostaru. 

Osim očiglednih ekonomskih benefita koje će donijeti, otvaranje Lidla u Mostaru predstavlja i dodatni korak ka razvoju trgovine i infrastrukture u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Stanovnici Mostara s nestrpljenjem iščekuju otvaranje ove trgovine, koja će im omogućiti pristup širokom asortimanu kvalitetnih proizvoda po, nadamo se, pristupačnim cijenama.

 
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0