Napad nožem biskupa u crkvi u Sydneyu potresao cijeli svijet svijet

Napad nožem na biskupa Mar Mari Emmanuela u Asirskoj crkvi Krista Dobrog pastira u Sydneyu potresao je Australiju i svijeli svijet te izazvao duboku zabrinutost među stanovnicima, dok je policija proglasila napad terorističkim činom motiviranim vjerom

Jučerašnji napad izveden je tijekom mise dok su biskup, svećenik i vjernici prisustvovali bogoslužju. Šesnaestogodišnji napadač uhićen je nakon što su četiri osobe zadobile ozljede koje, na sreću, nisu opasne po život. Međutim, incident je izazvao šok i nelagodu u predgrađu Wakeley te potaknuo raspravu o sigurnosti vjerskih zajednica. 

Australska policija brzo je kvalificirala napad kao teroristički čin, definirajući ga kao ideološki motiviranog, s naglaskom na vjerski ekstremizam. Iako je istraga još u tijeku, vlasti su zasad suzdržane u otkrivanju vjeroispovijesti napadača. 

Ovaj nemili događaj podsjeća na nedavni napad nožem na istaknutog australskog biskupa Mar Mari Emmanuela. Biskup je poznat po svojim inspirativnim propovijedima, a nedavno je bio domaćin poznatom hrvatskom tenoru Stijepi Gleđu Markosu u istoj crkvi. 

Mar Mari Emmanuel, rođen u Iraku, zaređen je kao svećenik 2009. godine, a kasnije je postao biskupom 2011. Popularan je na društvenim mrežama zbog svojih propovijedi koje često postaju viralne. Ističe se njegova otvorena kritika globalističkih i "woke" ideologija, a tijekom pandemije koronavirusa isticao se svojim protivljenjem strogim mjerama karantene koje je nazvao "masovnim ropstvom". 

Ovaj napad ističe potrebu za jačanjem sigurnosti vjerskih mjesta širom Australije te potiče dublje promišljanje o međusobnoj mržnji. Osiguravanje sigurnosti vjernika i svećenstva postaje sve važnije u svjetlu ovakvih incidenata.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0