Mostarka na listi za Europski parlament

Uoči nadolazećih izbora za Europski parlament koji će se održati 9. lipnja, politička scena u Hrvatskoj i BiH ponosna je imenom Mostarke Željane Zovko koja se nalazi na list HDZ-a 

Europski parlament predstavlja jedinu instituciju u svijetu koju direktno biraju građani, a zastupnici u tom tijelu zauzimaju se za interese građana EU-a na razini cijelog kontinenta, piše Goranci online.

Željana Zovko, nalazi se na šestom mjestu HDZ-ove liste, što je rezultat njezinog dosadašnjeg rada i angažmana. Naime, Zovko je, uz Tonina Piculu, jedna od najutjecajnijih hrvatskih eurozastupnica, a 19. najutjecajnija zastupnica u Europskom parlamentu po mjerenju EU matrixa.

Plenković je izjavio: "Donijeli smo odluku o listi HDZ-a za izbore za EU parlament. Ja ću predvoditi listu kako bih dao podršku, da ostvarimo još jednu uvjerljivu pobjedu." 

Na listi HDZ-a nalaze se još mnoga poznata imena poput Dubravke Šuice, Davora Stiera, Karla Resslera, Nikoline Brnjac te mnogih drugih. 

Osim pozicije na listi, zastupnicima u Europskom parlamentu pripadaju i značajne financijske beneficije. Bruto plaća zastupnika iznosi 10.000 eura mjesečno, uz mirovinu od 1750 eura. Osim toga, osigurane su dnevnice, besplatni službeni auto te dodatna naknada od 20.150 eura godišnje. 

Europski parlament sastoji se od različitih političkih stranaka i klubova koji predstavljaju širok spektar političkih stavova i interesa. Među njima su Europska pučka stranka, Stranka europskih socijalista, Savez liberala i demokrata za Europu, Europska demokratska stranka, Europska stranka zelenih te mnoge druge. 

Uzbuđenje uoči izbora za Europski parlament raste, a kandidatura Željane Zovko predstavlja važan korak u ostvarivanju ciljeva i interesa Hrvatske i Hrvata u BiH na europskoj razini. S obzirom na njezinu stručnost i predanost, očekuje se da će Zovko nastaviti biti glas svih Hrvata u Europskom parlamentu.

Rad Željane Zovko možete pratiti na njenoj službenoj stranici.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0