FOTO Služena Sveta misa na Kuletini u Grabovoj Dragi

Nedjelja, 1. listopada, bila je poseban dan za vjernike Grabove Drage, koja se okupila kako bi sudjelovala u tradicionalnoj misi kod zavjetne kapelice sv. Ante na Kuletini

Ovaj događaj privukao je vjernike i mještane, donoseći radost i duhovno zajedništvo.

Jedan od značajnijih trenutaka ovogodišnjeg okupljanja bila je nova asfaltirana cesta koja vodi od Misišta do Kuletine. Dugačka gotovo 2.9 kilometara, ova cesta nije samo olakšala pristup kapelici, već je također pridonijela udobnosti svim prisutnima, eliminirajući prašinu koja je ranije znala stvarati neugodnosti. Ovo je bio dobar primjer kako infrastrukturne promjene mogu unaprijediti kvalitetu života u ruralnim područjima. 

Sama kapelica sv. Ante na Kuletini ima posebno značenje za vjernike. Izgrađena je kao zavjet Radoslava Bošnjaka i njegove supruge Janje rođene Drežnjak. Nalazi se na raskrižju puteva prema Bilima i Gorancima s jedne strane, potom prema Grabovoj Dragi, a s treće strane prema Dobriču, Pologu i Širokom Bijegu i ima dugu povijest služenja misa. Ovdje su pastiri, dok bi se vraćali sa svojim stadima s planina, dolazili kako bi zahvalili Bogu za minulo ljeto i ljetinu. Ova kapelica nije samo duhovni simbol, već i podsjetnik na tradiciju i povezanost s prirodom koja je duboko ukorijenjena u srcima vjernika. 

Na ovoj posebnoj misi kod zavjetne kapelice sv. Ante u Grabovoj Dragi, služitelj Božje riječi bio je fra Bože Radoš, koji je vjernicima donio duhovnu poruku i zajedno s njima proslavio otajstvo vjere. 

Ova tradicionalna misa i asfaltiranje ceste nisu samo događaji koji okupljaju ljude iz tog kraja; oni su simbol zajedništva, vjere i napretka. 

tekst: Goranci online / foto: Grabova Draga

 
 
  
  
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0