FOTO Tradicija duhovnog zajedništva na Ometaljci

Mjesta smještena pod planinskim masivima često kriju posebnu draž i duhovnu dubinu, a među takvim mjestima se ističe Ometaljka, dio Vilinog polja, smještena ispod impresivne planine Čabulje

U nedjelju, u znak tradicije koja traje već dva desetljeća, velik broj vjernika, a posebno mladih se okupio kako bi sudjelovali na svečanoj Svetoj misi ispred Zavjetne Gospine kapelice na Ometaljci, piše Goranci online.

Svečanu Svetu misu predvodio je don Drago Ćurković, okupivši vjernike u molitvi i zajedništvu. Iza mise, druženje je nastavljeno pod šatorima i hladovinom okolne šume. 

Ovaj događaj označava već 20. godišnjicu održavanja Svete mise u nedjelju po Velikoj Gospi, pred Zavjetnom kapelicom i Gospinim kipom, koji je izgradio hrvatski branitelj, Stojan Golemac - Krivi, iz Vrdi. 

Ometaljka je postala sinonim za duhovno okupljanje i zajedništvo. Tijekom proteklih dvadeset godina, ova tradicija je oblikovala identitet ovog mjesta, privlačeći vjernike i zaljubljenike u prirodu podjednako. Druženje nakon mise je postalo neizostavan dio ovog događaja. 

Pod šatorima su se pružale ugostiteljske ponude, a u hladovini obližnje šume, mnogi su pripremali piknike i uživali u druženju. 

Ometaljka i njena Zavjetna kapelica postali su čuvari duhovnog nasljeđa i mjesta okupljanja. Njihova mala tradicija, očuvana kroz godine, podsjeća nas na važnost zajedništva, duhovnosti i ljepote prirode koja nas okružuje. O

vaj događaj svake godine osvježava i produbljuje vjerske i društvene veze među sudionicima, te nas podsjeća da su posebna mjesta poput Ometaljke iznimno važna za očuvanje našeg duhovnog identiteta.

Andrija Golemac je zabilježio ovaj nezaboravni trenutak kroz svoju foto-galeriju, pružajući nam vizualni uvid u atmosferu i duh svečanosti. 

 
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0