Biskup Palić blagoslovit će novoizgrađeni oratorij na Ivanici

U utorak, 29. kolovoza 2023., na blagdan Mučeništva sv. Ivana Krstitelja - Glavosjeka, Katedralna župa Rođenja Blažene Djevice Marije u Trebinju će organizirati svečanu proslavu

Na tom događaju bit će održana Sveta misa i blagoslov prvog bogoslužnog prostora na Ivanici, kao i započetih radova na budućem Pastoralnom centru u tom mjestu trebinjske župe, u Općini Ravno. O ovom značajnom događaju izvijestila je Trebinjska biskupija prema informacijama prenesenim putem Katoličke tiskovne agencije. 

Svetu Misu će s početkom u 18:00 sati, uz sudjelovanje više svećenika, predvoditi mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, koji će također obaviti blagoslov. 

Kroz dopis medijima, don Ante Luburić, katedralni župnik trebinjski i biskupski vikar za Trebinjsku biskupiju, pozvao je sve da prisustvuju ovom značajnom događaju i izvijeste o njemu. Istaknuo je da je ovaj događaj važan za Katedralnu župu trebinjsku, njezine katoličke vjernike te hrvatski narod u mjestu Ivanici i Općinu Ravno. 

- Za Katedralnu župu trebinjsku, njezine katoličke vjernike i hrvatski narod u mjestu Ivanici, kao i za Općinu Ravno – povijesni događaj, istaknuo je don Ante

Posebno se istaknula veza događaja s proslavom 1000. godišnjice prvoga spomena Trebinjske biskupije.

foto: Goranci online - Prvi bogoslužni prostor na Ivanici

foto: Goranci online - Budući Pastoralni centar na Ivanici
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0