Velike količine zlata pronađene kod Jajca

Na području male općine Jezero kod Jajca u središnjem dijelu Bosne i Hercegovine pronađene su značajne zalihe zlata tijekom istražnih radnji koje provode radnici Lykos Balkan Metalsa, priopćeno je iz bosanskohercegovačke podružnice australske kompanije koja provodi istraživanja na više lokacija diljem BiH

Zlato je otkriveno na lokaciji Zekilova kosa, a posljednja analiza koja je rađena u laboratorijima potvrdila je postojanje većih količina zlata, koje u pojedinim dijelovima sadrže i do 4.89 grama zlata po toni. 

Lykos Balkan Metals: Pri istraživanju posvećujemo posebnu pozornost očuvanju životne sredine 

Tim istraživanjima koja traju nekoliko mjeseci obuhvaćena je površina od 1.2 četvorna kilometra. S obzirom na otkriće zlatonosnih naslaga, najavljuje se proširenje istraživanja na sjeverozapadnome dijelu toga lokaliteta. "Dalje praćenje ovih izvrsnih rezultata bez sumnje je opravdano, a očekujemo da ćemo što skorije dobiti i suglasnost lokalne samouprave za nastavak geoloških istraživanja", rekao je izvršni direktor kompanije Lykos Balkan Metals Mladen Lujić. 

Pri tome je istaknuo kako posebnu pozornost prigodom istraživanja ova kompanija posvećuje očuvanju životne sredine. Ova općina nalazi se nedaleko od Jajca u središnjem dijelu BiH, na međuentitetskoj granici Federacije BiH i Republike Srpske. 

Iz kompanije su naveli kako su ranije ove godine potvrđena značajna nalazišta zlata. Lykos Metal Balkan iz BiH u vlasništvu je australske kompanije Lykos Metals Limited, koja obavlja istraživanja rijetkih ruda na četiri lokaliteta u Bosni i Hercegovini.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0