Očevi u humanoj misiji: Veliki koncert duhovne glazbe u Mostaru

Veliki humanitarni koncert duhovne glazbe pod nazivom "Vjerujem" za pomoć osobama s poteškoćama u razvoju održat će se u subotu, 10. lipnja u 20 sati na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru, u organizaciji Udruge "Otac"

"Prije nekoliko dana su nam karte skoro rasprodane, sada se preslagujemo s obzirom na veliki broj prodanih mjesta, gledamo koliko nam je ostalo u pojedinim župama koje možda nisu prodale svoje karte, da to onda prebacimo na druge. Naš cilj je da svatko tko ima želju da dođe, a već je više od 90 posto onoga čega smo se nadali rasprodano", rekao je u razgovoru za Fenu potpredsjednik udruge "Otac" Denis Delić. 

Kazao je kako je teško ocijeniti koliko će točno biti ljudi, ali da je minimalno riječ o pet tisuća. Na ovome humanitarnom koncertu i spektaklu duhovne glazbe nastupiti će neka poznata imena. 

"Mostar još nije imao koncert duhovne glazbe ovakvih razmjera. Tu je naš mostarski biskupijski zbor ViDeMus, pjevač Alan Hržica je već odavno poznat i priznat u duhovnoj glazbi, tu uz njega će nastupiti i Vanessa Mioč koja je  bila pobjednica Eurovizije duhovne glazbe u Poljskoj i naš fra Marin Karačić, s kojim smo zaokružili priču", otkrio je Delić. 

Pretvoriti u tradiciju

Ovo je prvi koncert duhovne glazbe organiziran u Gradu na Neretvi. 

"Mi smo "u dobra doba" laici što se tiče organizacije koncerta, ovo nam je prvi koncert, plan je da to bude tradicionalno, sve smo ovdje napravili za manje od dva mjeseca dok smo čekali registraciju udruge. Mislim da smo uspjeli, to je jedna fina priča, mi imamo svoje osobne nakane kojima se želimo zahvaliti Bogu, ali i da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije", poručio je potpredsjednik udruge "Otac". 

Koncert je zamišljen kao projekt pomoći osobama s poteškoćama u razvoju. 

"Planiramo pomoći Centru "Marija - Naša Nada" u Širokom Brijegu da pokrenu patronažni dio, tako da ona djeca koja ne mogu doći do Centra, da patronažne sestre dolaze kod njih kući, a riječ je o području Širokog, Gruda, Posušja i Ljubuškog. Mostarski Caritas je već druga priča, skupa s Crkvom ćemo pokušati vratiti stari sjaj jer je Caritasov dom "Sveta obitelj" prije radio, sad nažalost ne radi. Poslije koncerta ćemo vidjeti koliko je novaca ostalo, koje medicinske sestre se žele priključiti, ima i nekoliko doktora koji žele raditi volonterski. Imamo želju i kvalitetnu bazu, samo nam treba vremena da se to posloži. Uključit ćemo ekipu koja to već poznaje, a onda planiramo uključiti i ostale udruge. Ima kvalitetnih ljudi, mi smo oduševljeni koliko se ljudi javilo da bude dio ovoga jer su svi osjetljivi na ovo pitanje, posebno na djecu s potrebama", ističe on. 

Dodao je kako će se po završetku svega ovoga javno objaviti koliko je novca prikupljeno te što će se s tim onda učiniti. U budućnosti očekuju pomoć sustava kako bi ostvarili svoje planove. 

"U Širokom Brijegu rade jednu lijepu priču, probat ćemo napraviti dosta paralela da to isto uradimo u Mostaru. Neće biti jednostavno, trebat će se uključiti i sustav. Namjera je da se to pokrene što prije, imamo više planova, ići ćemo korak po korak, od ambulantnog liječenja do vrtića za djecu", zaključio je Delić. 

Inače, Udrugu "Otac" osnovali su upravo trojica očeva Denis Delić, Marko Karačić i Antonio Krtalić, ponukani, kako kažu, svaki svojim osobnim nakanama. Koncertom i drugim aktivnostima koji slijede žele poručiti osobama s posebnim potrebama i njihovim obiteljima da nisu sami i da život može i treba biti bolji. 

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0