Večeras sveta misa za pobijene fratre i puk

Večeras u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru slavit će se sveta misa u spomen na pobijene fratre i vjernike grada Mostara i okolice, koji su žrtve II. svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata

Svetom misom u 18 sati obilježit će se 78. obljetnicu ubojstva od strane jugokomunista sedmorice fratara iz mostarskog samostana na čelu s tadašnjim provincijalom fra Leom Petrovićem. 

"Svetom misom bilježit ćemo 78. obljetnicu ubojstva sedmorice fratara iz mostarskog samostana na čelu s tadašnjim provincijalom fra Leom Petrovićem. U 18 sati slavit ćemo svetu misu za naše nevino stradale fratre i vjernike grada Mostara i okolice." - navedeno je iz Franjevačke crkve.

Sv. Misu će predslaviti fra Jozo Grbeš, provincijal hercegovačkih franjevaca.

Nakon svete mise framaši će u kripti izvesti dramski prikaz o posljednjim trenutcima života pobijenih fratara.

REQUIEM ZA NEVINO POBIJENE FRANJEVCE I PUK GRADA MOSTARA I OKOLICE 

U četvrtak, 23. veljače 2023., u 20 sati, u Franjevačkoj crkvi u Mostaru, Umjetnička organizacija Euterpa, održat će koncert. Riječ je o Requiemu (misa za preminule) u d-molu, op. 48 Gabrie- la Faurea, kojim bi odali počast i obilježili 78. godišnjicu spomena na stradanje 66 nevino ubijenih hercegovačkih franjevaca i puka grada Mostara tijekom Drugog svjetskog rata.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0