Veliki interes Mostaraca za subvencioniranje nabavke i ugradnje solarnih sustava

Na javni poziv mogu se prijaviti sve zainteresirane osobe koje su vlasnici ili suvlasnici stambenih objekata individualnog stanovanja, u kojima borave, na području Grada Mostara

S obzirom na veliki interes stanovnika Mostara za subvencioniranje nabavke i ugradnje solarnih sistema, nova online info radionica o projektu SolarCET održat će se u četvrtakak, 24. 11. 2022. godine s početkom u 11 sati, prenosi Večernji list BH.

Iz Grada Mostara obavještavaju zainteresirane da do 2. prosinca dodatna pitanja u vezi javnog poziva mogu dostaviti putem formulara za pitanja na registry.ba@undp.org s naznakom “Javni poziv za subvencioniranje ugradnje solarnih sustava na području Grada Mostara”. 

Subvencioniranje ugradnje solarnih sustava provodit će se u okviru projekta Razvojnog program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH “Ubrzanje tranzicije ka čistoj energiji korištenjem potencijala solarne energije u Bosni i Hercegovini” (SolarCET), koji podržava Vlada Republike Slovačke. 

Projekt SolarCET ima za cilj potaknuti građane, vlasnike privatnih i javnih objekata da koriste solarne panele i kolektore, kao mjeru podrške tranziciji ka čistoj energiji, borbi protiv zagađenja zraka i energetskog siromaštva, smanjenju emisije stakleničkih plinova i broja građana koji boluju od respiratornih bolesti u Bosni i Hercegovini. 

Javnim pozivom omogućeno je subvencioniranje ugradnje solarnih sustava za vlastite potrebe na stambenim objektima u iznosu do 50 posto vrijednosti nabavke i ugradnje opreme. Pored subvencije, za kvalificirane podnositelje prijava, osigurano je financiranje od Grada Mostara i UNDP-a u cjelokupnom iznosu za:

  • izradu tehničke dokumentacije (projekt s predmjerom i predračunom radova) za solarni sustav koji će biti predmet realizacije i financijske podrške;
  • kontrolu kvaliteta izrađene tehničke dokumentacije;
  • stručni nadzor tijekom izvođenja radova.
Na javni poziv mogu se prijaviti sve zainteresirane osobe koje su vlasnici ili suvlasnici stambenih objekata individualnog stanovanja, u kojima borave, na području Grada Mostara. Podnositelji prijava mogu konkurirati za podršku – subvencioniranje ugradnje solarnog sistema za vlastite potrebe, u skladu sa uvjetima definiranim javnim pozivom. 

Krajnji rok za podnošenje prijava je 12. 12. 2022. godine. 

Potrebna dokumentacija za apliciranje za subvencije može se pronaći na linku.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

V A Ž N O! Drage Hrvatice i Hrvati – državljani BiH koji živite izvan BiH! Prijavite se za glasovanje na izborima! Rok za prijavu, koja omogućava glasovanje državljanima BiH koji žive izvan BiH, istječe 19. srpnja 2022. godine, više na www.izbori.ba ili putem info-linije: +387 33/251-331 i +387/33 251-332 ili e-adresa: info@izbori.ba // Opći izbori u BiH: Za glasanje van države se prijavilo 55.000 birača

SLIKA MJESECA: Goranačka ljepota