Međunarodna konferencija o religijskom turizmu i hodočašću u Međugorju i Mostaru

Riječ je o jednoj od najznačajnijih konferencija posvećenih religijskom turizmu i hodočašću u svijetu


Četrnaesta po redu "Međunarodna konferencija o religijskom hodočašću i turizmu" bit će održana u Mostaru i Međugorju u od 21. do 24. lipnja sljedeće godine, prenosi bljesak.info.

Riječ je o jednoj od najznačajnijih konferencija posvećenih religijskom turizmu i hodočašću u svijetu, koju organizira Institute for Religious Tourism and Pilgrimage (IRTP), a koja će okupiti neke od najznačajnijih istraživača i znanstvenika koji proučavaju i bave se ovim područjem iz cijeloga svijeta, priopćeno je sa Sveučilišta Hercegovina. 

Glavni uvodni predavači na konferenciji su Silvia Aulet iz Španjolske, Yasin Bilim iz Turske i Nedžad Grabus iz BiH. Očekuje se više od stotinu znanstvenika i istraživača koji će svojim prilozima u znanstvenom svjetlu izložiti rezultate istraživanja fenomena religijskog turizma i hodočašća, koji je prisutan u gotovo svim značajnim religijama svijeta. 

Sveučilište Hercegovina prepoznato je kao snažan partner u globalnim mrežama istraživača i institucija koje promiču inovativan pristup pitanjima religijskog turizma i hodočašća. 

U 2021. godini održan je znanstveni simpozij s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom "Izazovi hodočašća i religijskog turizma u post-pandemijskom svijetu", koji je privukao značajnu pažnju svjetskih istraživača, nakon čega je odlučeno da domaćin sljedeće, 14. po redu, međunarodne konferencije, bude upravo Sveučilište Hercegovina, s tim da će se dio konferencije od 21. do 24. lipnja 2023. godine održati u Međugorju, a dio u Mostaru. 

IRTP od 2013. godine izdaje Međunarodni časopis o religijskom turizmu i hodočašću sa svim dostupnim tekstovima, a na platformi časopisa objavljeno je više od 100 radova. 

Suorganizatori ove konferencije su Politehnički Institut Viana do Castelo iz Portugala, Dublin Institute of Technology iz Irske, Leeds Beckett University iz Ujedinjenog Kraljevstva i Sveučilište Hercegovina.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

V A Ž N O! Drage Hrvatice i Hrvati – državljani BiH koji živite izvan BiH! Prijavite se za glasovanje na izborima! Rok za prijavu, koja omogućava glasovanje državljanima BiH koji žive izvan BiH, istječe 19. srpnja 2022. godine, više na www.izbori.ba ili putem info-linije: +387 33/251-331 i +387/33 251-332 ili e-adresa: info@izbori.ba // Opći izbori u BiH: Za glasanje van države se prijavilo 55.000 birača

SLIKA MJESECA: Goranačka ljepota