Naše gore list - djevojka koja je svojim činom osvojila srca Splićana

Djevojka koja je svojim činom osvojila srca Splićana koja je neki dan u prometnom kolapsu u Zvonimirovoj ulici u Splitu prokrčila put Hitnoj pomoći je Ana Drežnjak, naše gore list.

Sekunde su važne, morala sam djelovati!; Na godišnjem je, ali medicinska sestra u njoj ne odmara. rekla je za Slobodnu dalmaciju, a mi cijeli članak prenosimo u cijelosti.

Nađeš se ponekad na krivom mjestu u krivo vrijeme, ali nerijetko i na pravom mjestu u pravo vrijeme. Poput Ane. 

Postala je heroinom nesvjesna i dalje gdje je njena veličina. Uradila je samo ono što duboko vjeruje da bi napravio svatko na njenom mjestu. A to "pravo mjesto" bila je Zvonimirova ulica za vrijeme najveće gužve, u udarnom turističkom vikendu, kada baš svatko želi stići u Trajektnu luku. U to je gužvi dobrih pola sata stajala i Ana. 

- Zapeli smo u koloni, ali bez nervoze, na godišnjem smo odmoru i tada smo začuli sirenu ambulantnih kola - ispričala nam je 26-godišnja Varaždinka. Po zanimanju je medicinska sestra, savršeno joj je jasno koliko je svaka sekunda važna hitnim službama kada idu ili s vraćaju sa zadatka. 

- Auta se nisu micala, sve je stajalo na mjestu, a smbulantna su kola zapela u gužvi - veli. I napravila je ono što joj je i dan poslije normalno, pa je čudi potraga novinara za njom, jer uvjerena je kako nije napravila ništa posebno. Izašla je iz vozila i navodila susjedna auta da skrenu u okolne uličice kako bi oslobodili mjesto za prolaz kolima hitne pomoći. 

Krhka djevojka je u svega par minuta odradila regulaciju prometa kao profesionalni prometnik i tako omogućila svojim kolegama da nekome spase život.

- Stvarno sam napravila najmanje što sam mogla i sam taj osjećaj da sam malo pomogla usput mi je i više nego dovoljan! I samo želim uživati u prekrasnoj Dalmaciji ostatak godišnjeg - jasno nam je kazala medicinska sestra. 

Ono što je svakom normalnom vozaču jasno - da se mora ukloniti i napraviti mjesta za prolaz interventnim vozilima, od danas je i regulirano zakonom. Ukoliko to niste napravili kazna je 500 kuna. Oni koji voze u lijevoj traci - moraju se izmaknuti lijevo, svi ostali u desno, koridor među njima mora biti slobodan za hitnu pomoć, za vatrogasce, za policiju. 

Zapamtite to, baš kao i što morate zapamtiti Anu. Svaka joj čast na hrabrosti i dovitljivosti, na spretnosti, na brzoj reakciji.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0