Svečanim koncertom u Kosači HKUD "Sv. Ante - Cim" Mostar obilježio rođendan

Velikim svečanim koncertom HKUD "Sveti Ante" iz Cima obilježio je u petak navečer Dan utemeljenja Društva svetog Ante u Mostaru

Zajedno s članovima HKUD-a "Sveti Ante" iz Cima, kao podrška, nastupili su Tamburaški orkestar Mostar, Hrvatska glazba Mostar i Ženska lokalna skupina Ivančice iz Kupresa pa se na pozornici izmijenilo oko 150 izvođača, prenosi pogled.ba.

Uz raznovrstan i zanimljiv program, domaćin je predstavio i dvije potpuno nove koreografije koje mostarska publika do sada nije imala priliku vidjeti. 

Voditelj folklornog ansambla HKUD "Sveti Ante" Cim Mostar Marinko Jurić kazao je Feni da je koncert upriličen u povodu obilježavanja 150 godina od utemeljenja Društva svetog Ante u Mostaru. 

- Misija Framost- misija poveznica baštine ljudi i prostora je natkrovljujuća misija koja u svom sastavu okuplja tri udruge, a jedna od njih je HKUD Sveti Ante Cim Mostar. Cijela Misija Framost, HKUD Sveti Ante Cim obnovljeni su, odnosno pokrenuli su svoj rad na temelju Društva svetog Ante koje je u Mostaru nastalo 1872. godine u Franjevačkom samostanu i naše Društvo kao sljedbenik tog starodrevnog Društva svetog Ante u Mostaru već aktivno djeluje na ovim prostorima trideset godina – kazao je Jurić. 

Naglasio je kako će cijela ova godina biti posvećena upravo tom jubileju. 

- Kako je prošlo 150 godina od samog ustanovljena Društva, a to je nekako okrugla brojka koju će proslaviti naša generacija, odlučili smo cijelu ovu godinu posvetiti Društvu svetog Ante Padovanskog u Mostaru. To je njegov izvorni i pravi naziv. Tako da će kroz cijelu ovu godinu naše Društvo ponuditi razne kulturne programe, projekte a jedan od njih je i ovaj naš veliki svečani rođendanski koncert koji je upriličen 13. maja, na dan kada je ustanovljeno Društvo svetog Ante u Mostaru, znači tačno na svoj rođendan – dodao je. 

Pored toga, kaže Jurić, kroz ovu godinu ponudit će i dokumentarni film, koji je u pripremi, zatim izložbu fotografija, a otvorit će i jednu malu galeriju u svojim prostorijama u Cimu.

  
 
 
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0