Sukob "Rusa" i "NATO" snaga na Raškoj Gori

U sjeni pravog oružanog sukoba u Ukrajini, danas su se na području Raške Gore sukobili ''Rusi'' i ''NATO'' snage. Na našu sreću nije riječ o pravom sukobu, nego o vojnoj simulaciji.

Airsoft klub HAWK iz Mostara organizirao je simulaciju sukoba u kojem je sudjelovalo skoro sto zaljubljenika u ovaj sport, a koji su došli iz svih gradova Bosne i Hercegovine, ali i Hrvatske. Susret je odigran po idućem scenariju, piše bljesak.info.

''Rusi'' su se domogli uranija, i čuvaju ga u svom skladištu. Znanstvenik kojeg su „Rusi“ držali u zatočeništvu iskoristio je pijanstvo dvojice čuvara te im pobjegao prema aerodromu koji se nalazi na „NATO“ teritoriju. 

''NATO“ snage zatim su se regrupirale i krenule u ofanzivu prema skladištu uranija. Avion „NATO“ snaga zbog tehničkih problema ispušta paket sa naoružanjem na neutralni teritorij.   

Obje strane dobile su zadatke koje su morale ispuniti. Tako su između ostalog „Rusi“ morali izvršiti napad na aerodrom i držat ga pod svojom kontrolom makar sat vremena, dok su ''NATO'' snage morale pronaći i zauzeti skladište uranija. 

Iako je sukob ovih snaga danas skoro pa realan, u airsoft svijetu nije ništa novo. Rusija i NATO su česta tema airsoft susreta. 

U ovom sportu sve se svodi na igru poštenja. S obzirom da replike pušaka ispaljuju plastične kuglice koje ne ostavljaju tragove, na vama ostaje da priznate pogodak. 

'Nekada su susreti ekipa vrlo iscrpljujući, igra se po 20-24 sata. 10 kilograma opreme imate na sebi, pređete u prosjeku 10-20 kilometara'', kazao je ranije za Bljesak.info Marijan Bradarić, koji napominje da je ovo igra poštenja. Što to znači? Pa vrlo jednostavno, ukoliko ste pogođeni vičete da vas čuju ostali igrači da su vas pogodili i samim tim ste van igre 10-15 minuta, zavisno od pravila susreta. Obzirom da kuglica ne ostavlja nikakve tragove na vama, onda morate igrati 'fair play' – i to je suština igre. 

I dok mnogi odavno govore kako nam je 'dosta rata', te zašto se netko uopće bavi ovim, ovi momci imaju jasnu poruku za sve, a ona glasi: ''Ovo nije poticanje na rat, nego obična vojna simulacija, koja pruža veliku dozu adrenalina''. 

Više slika možete vidjeti na bljesak.info.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0